Applied Earth Sciences

Het tweejarige MSc programma Applied Earth Sciences is een uitdagende master-opleiding voor studenten uit een breed spectrum van disciplines (o.a. technische aardwetenschappen, natuurkunde, chemische technologie, geologie, geofysica en civiele techniek). De opleiding is voor mensen die geïnteresseerd zijn in en betrokken zijn bij duurzaam gebruik van de aarde. Uitdagingen voor het duurzaam gebruik van de aarde liggen op de gebieden energieproductie (exploreren en exploiteren van olie en gas), grondstoffentechnologie en ingenieursgeologie.

Je wordt opgeleid tot een creatieve, onafhankelijke denker; een ingenieur die complexe problemen kan oplossen. In het eerste jaar volg je vakken uit je specialisatie en verricht je onderzoek. Ook neem je deel aan een geologische excursie. In het tweede jaar voer je onder supervisie van een professor een onderzoeksproject uit. Met de verdediging van je scriptie sluit je het programma af.

De vakken en opdrachten worden gegeven door specialisten uit verschillende disciplines die vaak werkzaam zijn in de industrie. De omgeving is internationaal en de standaardtaal is Engels. Naast het trainings- en onderwijsprogramma heb je de mogelijkheid om cases uit je eigen ervaring/achtergrond te combineren met de specifieke wetenschappelijke kennis, ontwikkeld door onze professoren en onderzoekers.

Applied Earth Sciences is een kleine opleiding, wat flexibiliteit als voordeel heeft en betekent dat deelnemers elkaar snel kennen. Het brede en internationaal georiënteerde karakter van de opleiding zorgt ervoor dat afgestudeerden werk vinden in een breed spectrum aan industrieën en bedrijven, binnen het vakgebied AES en daarbuiten.

De volgende Master specialisaties worden aangeboden: