Olympisch Delft

Weet jij wat Delft en de Olympische Spelen met elkaar te maken hebben?

In Delft wonen topsportende studenten die meedoen aan de Olympische Spelen in Tokio of die hard trainen voor de volgende Olympische Spelen. En, er werken onderzoekers aan de TU Delft die ervoor zorgen dat de Nederlandse sporters nóg sneller en beter zijn.

Wil jij weten hoe je je als topsporter voorbereidt op de grootste sportwedstrijd van de wereld? En ben jij benieuwd hoe onderzoekers de fiets voor de baanwielrenners beter hebben gemaakt, hoe de Nederlandse rolstoelsporters dankzij een speciale sensor meer kans hebben op een medaille en hoe onze wielrenners dankzij een windtunnel, de ‘Ring of Fire’, nóg sneller fietsen?

Zit je op een basisschool in Delft, in groep 7 of 8? Yes, jij kunt jouw klas opgeven voor Olympisch Delft! Een echte onderzoeker komt bij jullie op het schoolplein of in de klas en jullie gaan in gesprek met een topsportende student.

Overleg met je meester of juf wanneer Olympisch Delft op jouw school langs kan komen tussen 14 juni en 16 juli en geef je op door een e-mail te sturen naar wijstad@tudelft.nl.

Datum: tussen 14 juni en 16 juli
Locatie: In de klas