Badminton is een olympische sport die je speelt met racket en een shuttle. Badminton is een ontzettend snelle en explosieve sport. Tijdens een enkelspel wordt al snel meer dan vijf kilometer per wedstrijd afgelegd en smashes kunnen een snelheid van meer dan driehonderd kilometer per uur behalen. 

Badminton is een zeer technische sport. Tijdens de groepscursus leer je de basishouding, het voetenwerk en hoe je het racket vasthoudt. Je gaat aan slag met verschillende badmintonslagen; zoals de service, clear, dropshot, lob en smash. Ook de spelregels komen aan bod.

Rooster & inschrijven

Docent

Dion Schardijn

Dion heeft een achtergrond in consultancy en finance. Hij werkt overdag als freelance business consultant en in de avond geeft hij badmintonlessen bij X! Hij heeft passie voor eten, is gek op koken en helpt je graag je racketsport-technieken te verbeteren.

Met een X-abonnement kun je gratis een ruimte of veld reserveren, zodat je naast de cursuslessen en/of verenigingstrainingen ook zelfstandig badminton kunt spelen. Je kunt online een tijdslot reserveren via de pagina Ruimte reserveren als X-abonnee.

Wil je met anderen een wedstrijdje spelen of trainen, dan dienen alle aanwezigen in het bezit te zijn van een X-abonnement.
Op de pagina X-abonnement vind je een overzicht van de abonnementsvormen en tarieven. Zo heb je onder andere de mogelijkheid om tegen een voordelig tarief een week lang het aanbod en de faciliteiten uit te proberen.

Prijs

Je hebt een X-abonnement nodig om een hal/zaal te kunnen reserveren.

AbonnementenoverzichtPraktische informatie

Alle niveaus
Vrij spelen
Draag comfortabele sportkleding en zaalschoenen aan. Neem je eigen racket en shuttles mee.

Naast een groepscursus of zelf oefenen kun je ook meetrainen met of lid worden van de Delft Student Badminton Assocication 'United Shuttles Smashing Right' (DSBA-USSR). USSR traint bij X en speelt in regionale en landelijke competities. Voor meer informatie over een proeftraining bijwonen en lid worden, bezoek de website van de DSBA-USSR.

 

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement