De basgitaar is een relatief nieuw instrument dat werd ontwikkeld in de jaren '30 als alternatief voor de lastig te vervoeren contrabas. Bijna alle basgitaren zijn elektrisch omdat een akoestische basgitaar vanwege de kleine klankkast eigenlijk niet zonder versterking is toe te passen. In 1951 kwam de eerste basgitaar voor commerciële verkoop op de markt, en al snel werd dit instrument onmisbaar in de hedendaagse muziek. De lage baslijnen zijn vaak de basis van een nummer. De basgitaar vormt de brug tussen het ritme van de drums en de akkoorden van bijvoorbeeld piano en gitaar, maar kan ook als solo-instrument worden gebruikt.

De privécursus is voor iedereen geschikt, ongeacht of je beginnende of (ver)gevorderde gitarist bent. Je hebt de ruimte om je eigen leertempo te volgen en te onderzoeken waar jouw uitdagingen liggen. De inhoud van de cursus wordt aangepast op jouw niveau en leerdoelen. De focus kan bijvoorbeeld liggen op het verbeteren van je techniek, je ‘sound’, je ritme maar ook op solfège en productie. Met behulp van verschillende oefeningen, begeleidende muziek en ander materiaal ga je aan de slag om je leerdoelen te bereiken. Het is mogelijk om je eigen muziek mee te nemen zodat je de stijl van jouw voorkeur kunt oefenen. Heb je geen voorkeur, dan leer je eerst de basisvaardigheden zodat je als autonoom muzikant kan improviseren op alle verschillende muziekstijlen.

Rooster & inschrijven

Docent

Erik Versluis

Erik studeerde van 2000-2004 aan Codarts Rotterdam. Zijn hoofdvak was basgitaar en hij volgde een minor in songwriting. Sinds zijn afstuderen is hij freelance bassist en speelt hij bij meerdere formaties en artiesten, zowel live als in de studio. Daarnaast is hij werkzaam bij meerdere culturele educatie organisaties.

/* */