Basketbal ontstond aan het eind van de negentiende eeuw en is inmiddels een van de populairste sporten ter wereld. Het is een sport waarbij twee teams proberen zoveel mogelijk punten te scoren door de bal in een basket (ring met netje aan een bord) te gooien. De tegenstander wilt het scoren voorkomen de probeert de bal af te pakken.

Basketbal is een teamsport bij uitstek, waar je gevoel voor samenspel, inzicht, snelheid en balbeheersing worden aangescherpt. Tegelijkertijd zijn vaardigheden en behendigheid belangrijker dan fysieke kracht, wat de sport voor zowel vrouwen en mannen erg aantrekkelijk maakt. 

Veiligheidsmaatregelen
Om de kans op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden, vragen we je te houden aan de volgende voorwaarden:

  • Houd altijd 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Blijf thuis als je tot de risicogroep behoort of een van de volgende klachten hebt: verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts en/of plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping). Blijf ook thuis als een van je huisgenoten koorts (vanaf 38 graden) en/of benauwdheid heeft.
  • Om hygiëneredenen vragen wij je om je handen regelmatig te wassen met water en zeep of om alcoholgel te gebruiken. Bij X kun je gebruik maken van de desinfectiepompen bij de ingang. Hoest en nies in je ellenboog, niet in je handen. Schud geen handen.
  • Kleedkamers en douches zijn nog gesloten. Kom je sporten, zorg dan dat je al omgekleed bent voordat je naar X komt. Toiletten in de entreehal zijn wel beschikbaar.
  • Neem je eigen materiaal en/of instrumentarium mee en vul thuis alvast je waterfles. Je kunt in verband met hygiënemaatregelen geen materialen en instrumenten van X lenen. Vast materiaal dat in de ruimtes aanwezig is, zoals de piano in een muziekstudio, mag je wel gebruiken.
  • Kom niet eerder dan 5 minuten voor de aanvangstijd van je activiteit naar X.
  • Na afloop van je geplande activiteit(en) ga je direct weer weg.
  • Wanneer je voor een activiteit naar X komt, dan dien je altijd vooraf te reserveren. Cafe X is wel vrij toegankelijk met een maximum van 50 bezoekers.
  • Gebruik van een (grote) handdoek is verplicht bij deelname aan ticketuren en indien je de Fitness bezoekt. Zonder handdoek kun je niet deelnemen.

We vertrouwen erop dat iedereen zich kan vinden in bovengenoemde voorwaarden. Alleen dan kunnen we op dit moment in de 1,5 meter-samenleving veilig en verantwoord met elkaar gebruik maken van de faciliteiten bij X.

Met ingang van 29 juni kun je basketballen op een van de twee basketbalvelden buiten. Reserveren vooraf is verplicht (maximaal 4 personen) en is mogelijk via de webshop of via de pagina 'Ruimte reserveren als X-abonnee'. Als je niet in het bezit bent van een abonnement kun je deze voor de zomerperiode aankopen of de velden reserveren via de verhuurafdeling Rental

Prijs

Om vrij te kunnen basketballen heb je een geldig X-abonnement nodig.

Bekijk het prijsoverzicht

Praktische informatie

Alle niveaus
Reserveer een outdoor basketbalveld vooraf (max. 4 personen)
Draag comfortabele sportkleding en neem je eigen basketbal mee. Vanwege hygienemaatregelen is het niet mogelijk een bal te lenen.

Basketbalvereniging Punch Basketball verzorgt in samenwerking met X de basketbalactiviteiten. Punch Basketball traint wekelijks bij X en speelt op zaterdag haar wedstrijden. Ze organiseren daarnaast vele activiteiten zoals feestjes en een jaarlijks internationaal toernooi.

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement