Beachvolleybal is een olympische balsport. Twee teams, gescheiden door een net, proberen de bal op de grond in het vak van de tegenstander te krijgen. Daarmee scoor je punten. De sport is een variant op volleybal in de zaal en verschilt in een aantal opzichten; zoals de naam al impliceert speel je beachvolleybal op zand, bijvoorbeeld op het strand. Daarnaast speel je het spel in teams van twee tegen twee, en is de spelduur van een wedstrijd over het algemeen korter dan in de zaal.

Veiligheidsmaatregelen
Om de kans op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden, vragen we je te houden aan de volgende voorwaarden:

  • Houd altijd 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Blijf thuis als je tot de risicogroep behoort of een van de volgende klachten hebt: verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts en/of plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping). Blijf ook thuis als een van je huisgenoten koorts (vanaf 38 graden) en/of benauwdheid heeft.
  • Om hygiëneredenen vragen wij je om je handen regelmatig te wassen met water en zeep of om alcoholgel te gebruiken. Bij X kun je gebruik maken van de desinfectiepompen bij de ingang. Hoest en nies in je ellenboog, niet in je handen. Schud geen handen.
  • Kleedkamers en douches zijn nog gesloten. Kom je sporten, zorg dan dat je al omgekleed bent voordat je naar X komt. Toiletten in de entreehal zijn wel beschikbaar.
  • Neem je eigen materiaal en/of instrumentarium mee en vul thuis alvast je waterfles. Je kunt in verband met hygiënemaatregelen geen materialen en instrumenten van X lenen. Vast materiaal dat in de ruimtes aanwezig is, zoals de piano in een muziekstudio, mag je wel gebruiken.
  • Kom niet eerder dan 5 minuten voor de aanvangstijd van je activiteit naar X.
  • Na afloop van je geplande activiteit(en) ga je direct weer weg.
  • Wanneer je voor een activiteit naar X komt, dan dien je altijd vooraf te reserveren. Cafe X is wel vrij toegankelijk met een maximum van 50 bezoekers.
  • Gebruik van een (grote) handdoek is verplicht bij deelname aan ticketuren en indien je de Fitness bezoekt. Zonder handdoek kun je niet deelnemen.

We vertrouwen erop dat iedereen zich kan vinden in bovengenoemde voorwaarden. Alleen dan kunnen we op dit moment in de 1,5 meter-samenleving veilig en verantwoord met elkaar gebruik maken van de faciliteiten bij X.

Van april tot en met oktober kun je beachvolleybal spelen zonder begeleiding van een coach of trainer op één van de vier beachvolleybalvelden van X. Reserveer vooraf je veld via de webshop. Maximaal 4 personen kunnen op 1 veld terecht.

Prijs

Je hebt een X-abonnement nodig om een veld te kunnen reserveren.

Praktische Informatie

Alle niveaus
Vrij spelen - reserveren noodzakelijk
Beachvolleybal speel je op blote voeten, schoenen zijn niet nodig. I.v.m. de getroffen maatregelen vragen we je om zelf een bal mee te nemen.

D.S.B.V Shot verzorgt in samenwerking met X beachvolleybaltrainingen. Vanaf eind april kun je deelnemen aan ongeveer 10 trainingen (wekelijks), waarvoor je je kunt opgeven bij D.S.B.V. Shot. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de vereniging. Aanmelden is op individuele basis, je hoeft voor de trainingen dus niet zelf een team te zoeken. 

Afhankelijk van je ervaring in zaal- en/of beachvolleybal wordt je ingedeeld in een groep van vergelijkbaar niveau; in deze groep blijf je de gedurende de gehele periode trainen. De trainingen zullen zo goed mogelijk worden aangepast op jouw niveau. Dit betekent dat de groepen met minder ervaring vooral aan de slag zullen gaan met de basistechnieken en -regels en de meer ervaren groepen dieper ingaan op verschillende tactieken.

Iedere training begint met een warming-up, gevolgd door een aantal oefeningen toegespitst op een bepaalde techniek/tactiek. De training eindigt met spelvormen en/of oefenpartijtjes.

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement

Praktische informatie

Alle niveaus
Verenigingstraining
Beachvolleybal speel je op blote voeten, schoenen zijn niet nodig. Zorg voor comfortabele sportkleding, een flesje water en eventueel een zonnebril en zonnebrandcrème.