Fotografie betekent schrijven met licht. Het verschil tussen analoge en digitale fotografie is in wezen heel klein. Waarbij analoge fotografie gebruik maakt van een camera met een rolletje lichtgevoelige film, is bij digitale fotografie de lichtgevoelige film vervangen door een sensor die lichtsignalen opslaat op een geheugenkaart. Daardoor heeft digitale fotografie als voordeel dat je als fotograaf het vastgelegde resultaat direct kunt bekijken, controleren en bewerken.

Tijdens de cursus Fotografie Digitaal leer je hoe je handmatig de digitale camera kunt instellen. Door te oefenen leer je de technische aspecten van fotografie, denk aan ISO, diafragma, sluitertijden, scherpstellen, lenzen en perspectief, lichtmeting en witbalans. Daarnaast krijg je tips hoe je kunt spelen met composities, bewegingen en portretten. Ten slotte leer je globaal hoe je de RAW-bestanden kunt bewerken in een digitaal programma (zoals Photoshop) om tot het optimale resultaat te komen. Aan het einde van de cursus ken je de camera door en door.

Rooster & inschrijven

Docent

Pieter Lemmens

Na afronding van zijn studie aan de AKI (Academie voor Kunst en Industrie) in Enschede heeft Pieter zijn kennis uitgediept door de verschillende disciplines binnen de fotografie te onderzoeken. Van vrij werk naar toegepast commercieel. Hij werkt met diverse ontwerpers, vormgevers, uitgevers en tijdschriften. Sinds enige jaren is hij ook als docent actief en heeft hij verschillende workshops opgezet. Centraal in zijn fotografie staat het onderzoek naar het beeld, het spel met licht en de dynamiek tussen scherpte en onscherpte. Hij bezit zowel kennis in analoge als digitale beeldbewerking, zowel in kleur als in zwartwit.

 

www.lemmensphoto.com

 

De Open Studio Fotografie Digitaal is na afronden van een cursus Fotografie Digitaal vrij toegankelijk met een X-abonnement op de momenten dat er een assistent aanwezig is. Het enige wat je vooraf moet doen is je inschrijven. De assistent helpt je waar nodig; om tips en advies te geven en om ervoor te zorgen dat alle materialen en apparatuur op een verantwoorde en veilige manier worden gebruikt.

Tijdens de Open Studio Fotografie Digitaal kun je gebruik maken van de computers met bewerkingssoftware, flits benodigdheden, lampen en achtergronden. Je moet wel je eigen camera meenemen.

Ben je benieuwd wat er ieder weekend gebeurt in het Open Studio: Beeldende Kunst? Word lid van de Facebook-groep.

Rooster & inschrijven

Praktische informatie

Ervaring benodigd

Assistenten beschikbaar
Reserveer vooraf, de dag ervoor vanaf 13:00 uur
Op vrijdag van 18:00 tot 23:00 en op zaterdag van 12:00 tot 18:00