Hip-hop dance is een dansstijl ontstaan in Amerika in de jaren ‘70 van de vorige eeuw. De dansstijl wordt gedanst op hip-hopmuziek en is onderdeel van de bredere hip-hopcultuur. Net als breaking (breakdance), locking en popping is hip-hop dance ontstaan op straat. En nog altijd wordt hip-hop op alledaagse plekken gedanst. De dansstijl bevat een groot sociaal aspect. Wat hip-hop onderscheidt van andere stijlen is dat er veel 'freestyle' gedanst wordt. Dansers improviseren of bedenken ter plekke moves of danspassen en creëren daarmee eigen stijl. Zowel op lokaal als op wereldniveau gaan groepen dansers de strijd met elkaar aan in freestyle-danscompetities, de zogenaamde 'battles'.

De lessen bestaan uit twee vaste onderdelen. Het eerste half uur wordt besteed aan een goede warming-up, waarbij je dansend je lichaam opwarmt en de nadruk ligt op de techniek van hiphop; bouncen, rocken en grooven. Ook is de Hoge Intensiteit Interval Training (HIIT) een onderdeel van de warming-up. In het uur dat daarop volgt ga je aan de slag met een combinatie. Freestylen is geen onderdeel van de cursus, maar je werkt wel aan je eigen expressiviteit en creativiteit, aangezien presenteren erg belangrijk is in dans. Naast danstechnieken besteed je in de beginnerscursus ook aandacht aan muzikaliteit, waar je leert dansen op de puls en de beat, maar ook in ‘dubbeltempo’ en op verschillende melodieën uit de voeten kunt.

De cursus is geschikt voor alle niveaus. De docent zal de choreographie aanpassen op het niveau van alle deelnemers.

 

Rooster & inschrijven

Docent

Dawn Verkerk

Dawn danst al zo’n 15 jaar hip-hop. Ze is begonnen met hip-hopwedstrijden waar ze met haar team meerdere titels heeft gewonnen, waaronder de bekende Kunstbende wedstrijd. Daarna heeft ze veel hip-hop lessen gevolgd bij Global Dance Centre in Amsterdam en op verschillende festivals en evenementen opgetreden. Na veel docentervaring op te hebben gedaan bij lokale dansverenigingen in Delft (SoSalsa & D.S.D.A. Dynamic) geeft ze nu ook les bij X.

D.S.D.A. Dynamic biedt in samenwerking met X verenigingstrainingen en verenigingsactiviteiten aan.

Of je nu een gepassioneerd dansliefhebber bent of gewoon iets nieuws wilt proberen; de missie van Dynamic is om dans toegankelijk te maken voor iedereen in Delft. Zij verzorgen cursussen en workshops voor en door studenten. Er is voor ieder wat wilt, voor zowel beginners als gevorderden, in de dansstijlen ballet, jazz, modern, commercial, urban, hip-hop en breakdance. Daarnaast organiseren zij voor de leden regelmatig borrels en andere leuke gezamenlijke activiteiten.

 

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement