Korfbal werd in 1902 door een Nederlandse onderwijzer uitgevonden. Nog steeds is de sport vooral populair in Noordwest-Europa. Bijzonder is dat het nog altijd de enige gemengd gespeelde balsport ter wereld is. Korfbal is een zeer technische en tactische non-contactsport, waarbij lichaamscontrole, timing, snelheid, conditie en balvaardigheid een grote rol spelen.

Korfbalvereniging D.S.K.V. Paal Centraal verzorgt in samenwerking met X korfbaltrainingen. De training zijn alleen te volgen via deze verenging, je kan echter wel een aantal keer proef trainen zonder lidmaatschap om er zo achter te komen of dit iets voor jou is.

 

Er worden verschillende trainingen gegeven aan de selectie, de lagere teams en recreanten. Elke training begint met warmlopen en rekoefeningen om je spieren los te maken. Daarna oefen je in groepjes technieken om te scoren, zoals je schot, doorlopen en strafworpen. Verder werk je aan tactieken om vrij te komen van je tegenstander en kansen te creƫren in een wedstrijd. In het laatste deel van de training speel je oefenpartijtjes tegen elkaar. Na een aantal trainingen heb je geleerd hoe je kunt scoren en hoe je je tegenstander verdedigt zodat die geen kans krijgt om te scoren.

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement

Praktische informatie

Alle niveaus

Besloten training

Je hebt een lidmaatschap van de vereniging nodig.

Draag sportkleding en veld-/ of zaalschoenen, afhankelijk van het trainingsseizoen.

/* */