Het is ontzettend belangrijk om te praten over mentaal welzijn en veerkracht op te bouwen. In samenwerking met Hii faciliteert X laagdrempelige workshops voor studenten. De workshops combineren positieve psychologie en creativiteit als een tool om het gesprek op gang te brengen.

Hii is een student gestuurde organisatie die tweewekelijkse workshops faciliteert bij X met iedere week een nieuw onderwerp. Lees meer over de onderwerpen en op welke data iedere workshop wordt gegeven hieronder. Meer info over Hii kun je vinden op hun website.

  • Data Q1:
    • 20 september (Thema: My strengths)
    • 4 oktober (Thema: Dealing with stress)
    • 18 oktober (Thema: Good conversations)
  • Data Q2:
    • 15 november (Thema: My strengths)
    • 29 november (Thema: Dealing with stress)
    • 13 december (Thema: Good conversations)
    • 10 januari 2024 (Thema: Dealing with stress)
  • Data Q3:
    • 14 februari 2024 (Thema: My strengths)
    • 28 februari 2024 (Thema: Dealing with stress) - Geannuleerd
    • 13 maart 2024 (Thema: Good conversations)
    • 27 maart 2024 (Thema: My strengths)
  • Data Q4:
    • 24 april 2024 (Thema: Dealing with stress)
    • 8 mei 2024 (Thema: My strengths)
    • 22 mei 2024 (Thema: Good conversations)
    • 5 juni 2024 (Thema: Dealing with stress)

 

Rooster & inschrijven

Docent

Noor-ul-Ain Javed

Noor studeert Design for Interaction op de TU Delft en is gepassioneerd over zowel persoonlijke als algemene mentale gezondheid en welzijn. Ze is ervaren in het gebruik van creatieve facilitatietechnieken en -methodes en gebruikt deze om een veilige en comfortabele sfeer voor alle deelnemers te kunnen creëren. Als geen ander gelooft ze in het nut van open communicatie, waarbij ze het voeren van zinvolle gesprekken en het actief luisteren naar leeftijdsgenoten ook ziet als leermomenten die het leven verrijken.

Monisha Mohan

Monisha weet hoe belangrijk het openlijk bespreken van mentale gezondheid is, doordat ze eerder studenten heeft bijgestaan in het omgaan met uitdagingen op dit gebied. De workshops zijn hierbij van onschatbare waarde, omdat ze ruimte bieden aan zelfreflectie en zinvolle gesprekken. Het creëren van een ondersteunende omgeving waar iedereen zich welkom en gehoord voelt is voor haar een prioriteit. Monisha doet momenteel de Master Strategic Product Design op de TU Delft.

Kumsal Kurt

Kumsal studeert Design for Interaction op de TU Delft. Ze realiseert zich hoe verbonden design methodologieën en positieve psychologie kunnen zijn en hoe deze kruising individuelen kan beïnvloeden. Empathie is voor haar een kernwoord, tijdens haar studie, in haar persoonlijke leven en nu ook in haar rol voor Hii. Ze draagt actief bij aan de promotie van Hii en het belang van mentale veerkracht voor de gehele campus.

 

Melissa Kramer

Melissa Kramer doet momenteel een Master Strategic Product Design. Ze heeft sinds 2012 design en creatieve studies gedaan en is ervaren in het ‘creatief faciliteren’. Met veel eigen ervaring in de verbinding tussen fysieke en mentale gezondheid, creëert ze graag ruimte voor anderen om hun verhaal te vertellen en betekenisvolle gesprekken te voeren.

Neva Linn Rustad

Neva studeert Design for Interaction aan de TU Delft en heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan in het organiseren en faciliteren van workshops voor verschillende doeleinden. Neva: "Het creëren van een comfortabele en open omgeving waar anderen zich vrij voelen om hun mentale welzijn te onderzoeken is belangrijk voor mij." Als Hii facilitator toont Neva empathie en stelt ze de juiste vraag op het juiste moment.
 

Victoria Toellner

Victoria raakte voor het eerst actief betrokken bij geestelijke gezondheid en welzijn tijdens haar bachelorstudie in Engeland, waar ze vrijwilligerswerk deed als mentor en facilitator in peer support groepen. Een hele pandemie later inspireerde deze waardevolle ervaring haar om hier aan de TU Delft iets soortgelijks op te zetten.

Voor haar staan deze workshops in het teken van verkennen en leren. Ze is nieuwsgierig naar mensen en hun verhalen en gelooft echt dat we elkaar kunnen helpen om onszelf te helpen. De activiteiten in de workshops zijn zorgvuldig ontworpen om studenten door de workshop te leiden en toch ruimte te laten voor creativiteit en eigen invulling!

Kati de Jong

Kati studeert Design for Interaction aan de TU Delft. Tijdens haar studie heeft ze meerdere workshops geleid en verschillende technieken geleerd om diepe gesprekken te faciliteren. Haar ervaring met het onderwerp mentale gezondheid is zeer persoonlijk. Sinds haar diagnose met ADD heeft ze interesse in het onderwerp. In de loop der jaren heeft ze veel geleerd over verschillende aspecten van mentale gezondheid. Ze wil meer begeleiden dan sturen. Ze luistert naar de deelnemers en laat hen zelf nadenken voordat ze verdiepende vragen stelt om het gesprek en het leerproces te bevorderen.

Deanne Spek

Design voor mentaal welzijn is de laatste jaren Deanne's expertise geworden, met projecten voor zowel haar stage als haar afstudeerproject gericht op de ontwikkeling van de persoonlijke identiteit en het zelfvertrouwen van geneeskunde studenten. In de workshops wil Deanne iedereen ondersteunen om de beste versie van zichzelf te worden. Daarvoor probeert ze een veilige en inspirerende omgeving te creëren.