Het is ontzettend belangrijk om te praten over mentaal welzijn en veerkracht op te bouwen. In samenwerking met Hii faciliteert X laagdrempelige workshops voor studenten. De workshops combineren positieve psychologie en creativiteit als een tool om het gesprek op gang te brengen.

Hii is een student gestuurde organisatie die tweewekelijkse workshops faciliteert bij X met iedere week een nieuw onderwerp. Lees meer over de onderwerpen en op welke data iedere workshop wordt gegeven hieronder. Meer info over Hii kun je vinden op hun website.

Woensdag 17 mei – omgaan met stress
Praten over waarom we gestrest zijn, dat gebeurt niet veel. Tijdens deze workshop gaan we hierover in gesprek en creëren we simpele praktische stappen om er mee te dealen.

Woensdag 31 mei – mijn sterke kanten
In deze workshop geven we je de tools om na te denken over en het in kaart brengen van je kwaliteiten. Hiervoor creëren we een creatieve en open omgeving.

Woensdag 14 juni – het goede gesprek
Tijdens deze workshop onderzoeken we hoe we meer diepgaande connecties kunnen maken met onze peers. 

 

Rooster & inschrijven

Docent

Melissa Kramer

Melissa Kramer doet momenteel een Master Strategic Product Design. Ze heeft sinds 2012 design en creatieve studies gedaan en is ervaren in het ‘creatief faciliteren’. Met veel eigen ervaring in de verbinding tussen fysieke en mentale gezondheid, creëert ze graag ruimte voor anderen om hun verhaal te vertellen en betekenisvolle gesprekken te voeren.

Neva Linn Rustad

Neva studeert Design for Interaction aan de TU Delft en heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan in het organiseren en faciliteren van workshops voor verschillende doeleinden. Neva: "Het creëren van een comfortabele en open omgeving waar anderen zich vrij voelen om hun mentale welzijn te onderzoeken is belangrijk voor mij." Als Hii facilitator toont Neva empathie en stelt ze de juiste vraag op het juiste moment.
 

Victoria Toellner

Victoria raakte voor het eerst actief betrokken bij geestelijke gezondheid en welzijn tijdens haar bachelorstudie in Engeland, waar ze vrijwilligerswerk deed als mentor en facilitator in peer support groepen. Een hele pandemie later inspireerde deze waardevolle ervaring haar om hier aan de TU Delft iets soortgelijks op te zetten.

Voor haar staan deze workshops in het teken van verkennen en leren. Ze is nieuwsgierig naar mensen en hun verhalen en gelooft echt dat we elkaar kunnen helpen om onszelf te helpen. De activiteiten in de workshops zijn zorgvuldig ontworpen om studenten door de workshop te leiden en toch ruimte te laten voor creativiteit en eigen invulling!

Kati de Jong

Kati studeert Design for Interaction aan de TU Delft. Tijdens haar studie heeft ze meerdere workshops geleid en verschillende technieken geleerd om diepe gesprekken te faciliteren. Haar ervaring met het onderwerp mentale gezondheid is zeer persoonlijk. Sinds haar diagnose met ADD heeft ze interesse in het onderwerp. In de loop der jaren heeft ze veel geleerd over verschillende aspecten van mentale gezondheid. Ze wil meer begeleiden dan sturen. Ze luistert naar de deelnemers en laat hen zelf nadenken voordat ze verdiepende vragen stelt om het gesprek en het leerproces te bevorderen.

Deanne Spek

Design voor mentaal welzijn is de laatste jaren Deanne's expertise geworden, met projecten voor zowel haar stage als haar afstudeerproject gericht op de ontwikkeling van de persoonlijke identiteit en het zelfvertrouwen van geneeskunde studenten. In de workshops wil Deanne iedereen ondersteunen om de beste versie van zichzelf te worden. Daarvoor probeert ze een veilige en inspirerende omgeving te creëren.