Wil jij net als wereldberoemde artiesten zoals Stevie Wonder, Elton John, Billy Joel, Prince, Alicia Keys en John Legend muziek schrijven en uitvoeren op de piano? Laat je vingers spreken op Ă©Ă©n van de meest gebruikte begeleidingsinstrumenten binnen de muziek. Dit instrument wordt in allerlei verschillende muziekstijlen bespeeld, zoals jazz, blues, pop, funk, rock en Latin. Ook in de game muziek is de piano populair. Je kunt met dit veelzijdige instrument dus alle kanten op.

De privĂ©cursus is voor iedereen geschikt, ongeacht of je beginnende of (ver)gevorderde pianist bent. De inhoud en het tempo van de cursus worden aangepast op jouw niveau en leerdoelen. Je hebt daarbij een breed scala aan mogelijkheden in popmuziek, jazzmuziek en improvisatie. Heb je nog geen piano-ervaring, dan begin je bij de basis, zoals het spelen van akkoorden, het lezen van noten en het oefenen van ritmes. Al snel kun je je eerste (eenvoudige) pop- en blues-nummers spelen. Heb je al ervaring met klassiek pianospel, dan werk je vanuit die achtergrond en techniek, want technisch is er niet zoveel verschil. Je zult merken dat je pop- en jazz-akkoorden snel oppakt. Bob’s achtergrond ligt in de jazzmuziek. Daarom zijn zijn lessen ingericht met veel ruimte voor improvisatie en intuĂŻtie.

Omdat de piano zo’n veelzijdig instrument is, kun je bij X terecht bij diverse docenten met verschillende achtergronden en stijlen, waardoor je zelf kan bepalen hoe jij aan de slag wil gaan.

Rooster & inschrijven

Docent

Bob Wijnen

Bob studeerde aan de conservatoria van Maastricht en Den Haag. Hij werkt als piano docent bij X en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Daarnaast geeft hij ook verschillende lezingen en workshops.

www.bobwijnen.nl