Schaatsen is een typisch Nederlandse wintersport. Binnen het schaatsen zijn er verschillende disciplines, waaronder het langebaanschaatsen. Bij het langebaanschaatsen gaat het om de combinatie van snelheid, balans en techniek, wat het een uitdagende sport maakt voor alle niveaus!

Schaatsvereniging ELS (Effe Lekker Schaatsen) verzorgt in samenwerking met X de langebaanschaatstrainingen. Deze trainingen zijn alleen te volgen via deze vereniging. Er worden trainingen gegeven voor alle niveaus van beginners tot ver gevorderden.

Voor de training verzamel je bij het Politiebureau tegenover de Jacoba van Beijerenlaan in Delft om vervolgens samen (op je normale fiets) naar de ijsbaan in Den Haag te fietsen. Eenmaal aangekomen zijn de spieren warm en gaan de schaatsen aan.

Tijdens de trainingen begin je met een aantal balansoefeningen, waarna er verschillende oefeningen worden gedaan waarbij de nadruk steeds op een ander deel van de schaatstechniek ligt. Ook wordt er rekening gehouden met voorbereidingen voor wedstrijden of toernooien.

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement

Praktische informatie

Alle niveaus
Besloten training
Je hebt een lidmaatschap van de vereniging nodig.
Neem je eigen schaatsen mee en draag warme kleding waar je goed in kunt bewegen. Vergeet ook je handschoenen niet.