Schermen is een vechtsport waarbij gebruik gemaakt wordt van verschillende schermwapens zoals, een floret, degen of sabel. Het doel is om de tegenstander te raken met de punt van het wapen zonder zelf geraakt te worden. Word jij een pro in subtiele schijnbewegingen en onverwachte aanvallen?

Tijdens de beginnerscursus leer je de basisvaardigheden van het schermen. Na de warming-up ga je aan de slag met de verschillende aspecten van het voetenwerk, zoals de basishouding, pas, uitval en combinaties daarvan. Dit wordt gevolgd door verschillende steek- en pareeroefeningen met het wapen. Daarnaast is er ook aandacht voor strategie, tactiek, techniek en de psychologie van het schermspel. De meeste lessen sluit je af met conditie-oefeningen, waar je werkt aan je uithoudingsvermogen, flexibiliteit, kracht en snelheid.

Rooster & inschrijven

Docent

Ynet van der Veen

Ynet heeft Japankunde en Nederlands recht gestudeerd in Rotterdam. Daar is ze in 1985 ook begonnen met schermen. Sinds 2014 geeft ze floretles in Rotterdam. Bij de KNAS heeft ze van 2015 tot 2017 de opleiding tot schermleraar niveau 3 gedaan. Sinds 2018 geeft Ynet de degentrainingen bij DFC, de studentenschermvereniging in Delft. Sinds 2019 is zij lid van het DBT, het nationale degen begeleidingsteam. De schermtrainingen zijn onder meer gericht op algemene fitheid. Dieper ingaan op de techniek gebeurt in klassikale en individuele oefensituaties.

Delft Fencing Club verzorgt in samenwerking met X schermtrainingen. Zij trainen elke dinsdagavond in Combat bij X. De beginnerstraining start om 19:15 uur. Om 20:30 uur begint de verenigingstraining waaraan alleen leden van de vereniging kunnen deelnemen.

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement