Turnen is een veelzijdige olympische sport. Naast kracht, flexibiliteit en snelheid zijn coördinatie en elegantie ook van groot belang. De sport maakt gebruik van verschillende toestellen zoals de brug, de evenwichtsbalk en de ringen. Op deze verschillende toestellen worden de oefeningen uitgevoerd. Bij wedstrijden wordt een turner beoordeeld op techniek, stijl en netheid.

Turnvereniging D.S.T. Pegasus verzorgt in samenwerking met X de turntrainingen. Je kunt alleen turnen via deze vereniging.

De training begint met een gezamenlijke warming-up; dit zijn voornamelijk kracht- en lenigheidsoefeningen. Daarna komen de balk, ringen, heren- en damesbrug, sprong, vloer, voltige en herenrekstok aan de orde. Je traint in kleine groepjes die zijn ingedeeld op niveau en wordt begeleid door een ervaren turner.

Je kunt er ook voor kiezen om je eigen plan te trekken. In de training oefen je zowel de basistechnieken, zoals de handstand en aanzet tot ‘kipbeweging’, en meer complexe oefeningen zoals de ‘arabier-flikflak-schroef’. Als beginnend turner start je met de gemakkelijkere oefeningen zoals de salto of de radslag. 

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement

Praktische Informatie

Alle niveaus
Besloten training
Je hebt een lidmaatschap van de vereniging nodig.
Trek strakke, maar soepele sportkleding aan.