Zeilen is een sport die beoefend kan worden door alle leeftijden en op elk niveau, en kan zowel recreatief als in wedstrijdverband worden uitgeoefend. De zeilsport vergt veel techniek, inzicht, coördinatie en kennis van de regels op het water. Bovendien is zeilen bij een fikse wind een echte fysieke uitdaging, maar tegelijkertijd ook heel ontspannend. Een dag sporten op het water, in de wind geeft een enorme energieboost en vakantiegevoel tegelijkertijd.  

Wedstrijdzeilvereniging D.S.W.Z. Broach verzorgt in samenwerking met X zeiltrainingen. De vereniging organiseert onder andere trainingsdagen die focussen op een bepaald trainingsdoel waar die dag specifiek aandacht aan wordt besteed. Voorbeelden van trainingsdoelen zijn het leren en verbeteren van handelingen, communicatie en tactieken.

Een training begint meestal met een aantal oefeningen om op te warmen. Vervolgens train je doelgericht aan je trainingsdoel. Vaak wordt de training afgesloten met een oefenwedstrijdje. De ervaren wedstrijdzeilers geven training aan beginnende wedstrijdzeilers, waar de trainer altijd op de boot van de beginners te vinden is. Bij ervaren wedstrijdzeilers vaart de trainer vaak mee met een rubberboot. 

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement

Praktische informatie

Alle niveaus

Besloten training

Je hebt een lidmaatschap van de vereniging nodig.

Trek kleding aan die nat mag worden en je voldoende warm houdt. D.S.Z.W. Broach heeft beschikking over de benodigde zeilmaterialen.