Zwemmen is een intensieve en uitdagende sport die op elk niveau kan worden beoefend. Er zijn allerlei verschillende zwemtechnieken zoals borstcrawl, schoolslag, rugslag en vlinderslag. Wedstrijden vinden over het algemeen plaats in een 25-meterbad (kortebaan) of 50-meterbad (langebaan) waar je tegelijkertijd met vier tot zeven anderen kan starten. De banen worden gescheiden door lijnen. Gebruikelijke afstanden van wedstrijden zijn de 50, 100 en 200 meter, af te leggen volgens vooraf afgesproken slagen. Bij ‘vrije slag’ wedstrijden mag de deelnemer zelf bepalen volgens welke techniek er wordt gezwommen.

Zwem-, waterpolo- en triatlonvereniging DSZ WAVE verzorgt in samenwerking met X zwemtrainingen. Elke training bestaat uit een warming-up, een aantal kerndelen en een cooling-down. Als beginner train je vooral aan je techniek van de verschillende slagen, maar ook aan je conditie, startpunten en keerpunten. Als je meer ervaring hebt, train je met behulp van oefeningen ook nog aan je techniek, maar zijn je conditie en timing ook belangrijke onderdelen van de training.

De trainingen vinden plaats in twee verschillende baden in Delft; het Kerkpolderbad en het Sportfondsenbad.

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement

Praktische informatie

Alle niveaus

Besloten training

Je hebt een lidmaatschap van de vereniging nodig.

Neem je eigen zwemkleding, zwembril en handdoek mee.

Ben je een echte waterrat? En wil je graag op eigen houtje baantjes trekken? Dat kan! Als X-abonnee kun je met korting zwemmen in het Sportfondsenbad Delft. Hier vind je een wedstrijdbad van 25 bij 12,5 meter en een instructiebad van 20 bij 7 meter. Iedere dag kun je op verschillende tijden vrij zwemmen tijdens het ‘Banenzwemmen’. Bekijk vooraf de tijden.

Prijzen

Met je X-abonnement krijg je een korting van 8 euro op een 12-badenkaart bij Sportfondsenbad Delft. Ga naar de website van het Sportfondsenbad voor het prijsoverzicht.
Bekijk het prijsoverzicht

Praktische informatie

Alle niveaus
Vrije beoefening
Je moet een geoefende zwemmer zijn als je zelfstandig wil zwemmen
Informatie over de openings- en zwemtijden vind je op de website van Sportfondsenbad Delft
Bekijk de tijden