100.000 euro voor nieuw ontwerpvak van Technische Natuurkunde

Nieuws - 19 april 2018 - Communication TNW

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) stelt een bedrag van €100.000 beschikbaar voor het nieuwe vak Design Engineering voor Fysici. Het NRO honoreerde een aanvraag van Prof. Chris Kleijn, Dr. Rolf Hut (CitG/TNW), Dr. Koen van Dongen (TNW) en Prof. Marc de Vries (TNW) voor een Comenius Senior Fellowship.

Het Comeniusprogramma geeft een impuls aan onderwijsvernieuwing en verbetering in het hoger onderwijs. Met de Comenius Senior Fellow-beurzen kunnen innovatieprojecten met een looptijd van twee jaar gefinancierd worden. De projecten worden uitgevoerd in de context van een opleiding of track binnen een grote opleiding. De onderwijsverbetering dient direct ten goede te komen aan studenten in het Nederlandse hoger onderwijs.

In totaal zijn 76 aanvragen behandeld uit het hbo en het wo, verdeeld over drie thema’s en de vrije categorie. Binnen het beschikbare budget van € 2.200.000 konden in totaal 22 projecten worden gehonoreerd. De commissie beoordeelde de aanvraag van TNW als ‘zeer goed’, prijst het innovatieve karakter van het nieuwe vak en zegt de toepassing van Maker Education in het Hoger Onderwijs een originele invalshoek te vinden.

Rolf Hut vertelde onlangs over de Comeniusbeurs bij Radio 1. Luister het fragment hier terug