Update coronavirus: avondsluiting verlengd

Nieuws - 16 december 2021 - Communication

Tijdens de persconferentie van dinsdag 14 december 2021 is aangekondigd dat de avondsluiting verlengd wordt. Dit betekent dat ook X tot en met 14 januari 2022 vanaf 17:00 gesloten blijft. Overdag ben je natuurlijk van harte welkom bij X, ook in de kerstperiode! Meer dan ooit vernemen we dat X een belangrijke rol speelt in het mentale en lichamelijke welzijn van velen. Daarom doen we er alles aan om te onderzoeken wat mogelijk is binnen de geldende overheidsmaatregelen.

Aanbod overdag
Er vinden overdag cursussen plaats en er zijn verschillende activiteiten waar je je voor in kan schrijven. Ben je benieuwd welke ticketuren er zijn, of wil je liever deelnemen aan een online ticketuur (want dat kan natuurlijk ook)? Bekijk dan het rooster.

Zoals je weet kun je ook overdag met je X-abonnement een ruimte reserveren, al beseffen we ons dat de capaciteit beperkt is en dat dit frustrerend kan zijn. Het is vanzelfsprekend niet mogelijk om iedereen die normaal gesproken in de avond bij X is, overdag dezelfde gelegenheid te geven. Wel kunnen we je twee tips meegeven:

  • We zien grote populariteit bij de binnenfaciliteiten, tegelijkertijd kun je buiten meestal wel nog een tijdslot reserveren. Kijk dus of je daar iets kunt organiseren of uitproberen. Speel een potje tennis, ga met een basketbal naar het buitenveld of misschien kun je een workout verzinnen in het zand van de beachvolleybalvelden.
  • Daarnaast zien we dat, vooral bij de fitness, in de ochtend vaak weer tijdsloten vrijkomen dankzij tijdige annuleringen. Daar ligt dus een kans om alsnog nog een plekje te bemachtigen.

Aangezien de behoefte groot is om voor college te kunnen sporten, hebben we onderzocht of het mogelijk is om, naast de fitness, meerdere faciliteiten om 7:00 uur te openen. Vanaf aanstaande maandag zijn daarom de volgende buiten- en binnenfaciliteiten al om 7:00 uur beschikbaar voor reservering:

  • Fitness
  • Sporthallen X1, X2 en X3
  • Oefenstrook 1
  • Tennisbaan 1 t/m 4
  • Hockeyveld 3
  • Voetbalveld 2

Restituties
Wij merken dat de vraag naar restituties toeneemt, en dat is begrijpelijk. X hanteert daarin het volgende beleid:

  • Heb je een X-abonnement voor het gehele academische jaar, dan maken we de balans op aan het einde van het academische jaar 2021-2022. De coronaperiode is grillig en we weten immers nog niet welke coronamaatregelen er nog aan komen die mogelijk ook een effect op jouw X-abonnement hebben. Aan het einde van het academische jaar hebben we alle gevolgen volledig in beeld en word je op de hoogte gebracht van het restitutiebedrag dat voor jou van toepassing is.
  • Heb je een kortlopend X-abonnement waarvan de looptijd (binnenkort) voorbij is, dan kun je begin 2022 een tussentijdse restitutie verwachten voor de periode september 2021 t/m december 2021.
  • Deelnemers aan cursussen zijn reeds persoonlijk geïnformeerd over de mogelijkheden.

Veiligheidsmaatregelen
De bestaande veiligheidsmaatregelen blijven van kracht, zoals het houden van 1,5 meter afstand, het dragen van een mondkapje en het tonen van je coronatoegangsbewijs. Het volledige overzicht van alle maatregelen kun je teruglezen op onze website.