Startup Mayht overgenomen door Sonos

Nieuws - 11 april 2022

Mayht, de startup die revolutionaire technologie heeft ontwikkeld om audiospeakers kleiner en compacter te maken zonder aan geluidskwaliteit in te boeten, komt in handen van speakerfabrikant Sonos. Sonos maakte de overname maandag bekend. De TU Delft investeerde via Delft Enterprises in een vroeg stadium in Mayht.

Het Amerikaanse bedrijf betaalt ongeveer 100 miljoen dollar voor Mayht. Sonos prijst de doorbaak op het gebied van transducers, die aan de basis ligt van Mayht’s innovatieve technologie. Transducers produceren het geluid en vormen daarmee de kern van speakers. De strategische overname zal de ‘Sonos experience’ verder onderscheiden, aldus het bedrijf.

“We zijn erg blij en trots dat we onderdeel worden van Sonos”, zegt Mattias Scheek, CEO van Mayht, in een reactie. “Het was altijd onze droom om een nieuwe standaard te zetten in de audio-industrie. De integratie van onze technologie in de producten van Sonos zal een nieuwe revolutie teweeg brengen in hoogkwalitatief geluid.”

Scheek, die Industrieel Ontwerpen studeerde aan de TU Delft, richtte Mayht samen met zijn broer Timothy (CTO) op in 2016. Delft Enterprises, dat startups van de TU Delft begeleidt, was vanaf oprichting tot verkoop betrokken. Mayht - gevestigd in Nieuw-Vennep, waar ze naar toe zijn verhuisd vanuit Delft - groeide de afgelopen jaren snel. Behalve Delft Enterprises investeerde ook Forward.one, co-founder Max van den Berg (CCO), Zweeds deep tech bedrijf Exeger en de bekende Nederlandse Producer en DJ Martin Garrix in het bedrijf.

Paul Althuis, directeur van Delft Enterprises, is trots op wat Mayht heeft bereikt: “Timothy en Mattias hebben vanuit hun passie voor en kennis van speakers een innovatieve technologie ontwikkeld, en hebben daar ook nog eens een solide bedrijf omheen gebouwd. Wij zijn blij dat we ze hierin hebben kunnen ondersteunen. Deze overname is een geweldig resultaat, het is prachtig dat straks wereldwijd miljoenen mensen kunnen genieten van muziek uit speakers met hun technologie erin.”

Lees het officiële bericht over de overname hier