December editie Delft Matters verschenen

Nieuws - 22 december 2023

Delft matters. En Rotterdam matters. In deze editie een zeer lezenswaardig interview met burgemeester Ahmed Aboutaleb en hoogleraar milieutechnologie en ontwerp Arjan van Timmeren over de veerkracht van de stad.

Daarin komt maar weer eens naar voren hoe we het sámen moeten doen. Samen met de burgers, zegt de burgemeester, want de politiek kan het niet alleen. Samen met alfa-, bèta- en gammawetenschappers, zegt de professor, want alleen zo kunnen we grote systemische veranderingen teweegbrengen. Samen met ondernemers, want werkgelegenheid is de aanjager van de economie en voor fossiele banen moeten groene banen terugkomen. En dus werken we in Rotterdam samen aan een veilige, gezonde, welvarende en aantrekkelijke stad en maatschappij.

Lees hier het complete interview.

In deze editie onder meer:

De kracht van een vrouwennetwerk


Een netwerk van vrouwelijke Delftse alumni: dat bestond nog niet. Tot oktober 2023, toen de Delft Female Impact Community voor het eerst samenkwam. Wat willen de initiatiefnemers, zelf ook alumni, bereiken? En hoe lukte het hen om samen met de TU Delft een gemeenschap én een speciaal fonds op te zetten? “Dit is een fantastisch voorbeeld van hoe we deze gemeenschap willen vormgeven.”

LEES MEER

Dreamteam Emergence


Emergence is de nieuwste bewoner van de Dream Hall van TU Delft. Dit nieuwe studententeam bouwt geen nieuw type auto of een raket, ze maken kunst die inzicht moet bieden in succesvolle maar onbegrepen technologieën.

LEES MEER

Alumnus van het Jaar


Hester Anderiesen-Le Riche is een schoolvoorbeeld van hoe je met design en innovatie een enorme positieve impact op mens en maatschappij kunt maken. TU Delft koos haar daarom tot Alumnus van het Jaar 2023. Hoe verklaart de bedenker van de Tovertafel haar succes?

LEES MEER


Online magazine


Houd je niet van papieren magazines? Voor digitale lezers hebben we ook een online magazine. Dit is een volwaardige digitale versie met links naar achtergrondinformatie, personen en evenementen en met extra’s als audio en video.

Delft Matters ontvangen


Het magazine verschijnt twee keer per jaar. Ontvang je Delft Matters al? Dan zie je de nieuwe editie in juni of december door de brievenbus komen. Ontvang je Delft Matters nog niet, maar zou je dat wel willen?