Delft Female Impact Community

30% van de studenten aan TU Delft en ruim 20% van de Delftse alumni is vrouw. Dat zijn aantallen die ertoe doen. Tegelijkertijd hebben vrouwelijke ingenieurs in onze samenleving niet zelden te maken met unieke uitdagingen. Een groep vrouwelijke Delftse alumni wil die uitdagingen aangaan.

Female Empowerment | Voor en door vrouwelijke alumni

Deze Delftse ingenieurs lanceren de Delft Female Impact Community, met de missie vrouwelijke Delftse studenten en alumni met elkaar te verbinden, te inspireren en te ondersteunen op gebied van leiderschap en ondernemerschap om zo veel mogelijk impact te kunnen maken in onze samenleving.

Deze community zet in op Female Empowerment programma’s, voor en door vrouwelijke studenten en alumni, in de vorm van:

 1. Networking om de community te vergroten en te verdiepen, van elkaar te leren, juist ook leren van de innovaties van jongere generaties.
   
 2. Masterclasses, workshops en mentoring rond leiderschap en ondernemerschap. Kennis doorgeven aan de volgende generatie, inspireren als rolmodel en het inzetten van eigen netwerk contacten.
   
 3. De oprichting van een speciaal fonds, het Delft Female Impact Fund, om de missie van de community kracht bij te zetten en initiatieven van de community financieel te ondersteunen.

Vliegwiel voor positieve verandering

De Delft Female Impact Community én het Delft Female Impact Fund willen een vliegwiel in gang zetten dat blijvende positieve verandering mogelijk maakt voor vrouwelijke studenten en alumni. Daarmee helpen we elkaar en maken we een grotere maatschappelijke impact.

Word lid van de community

Deze community is voor ons allemaal. We kunnen hier netwerken, van elkaar leren, inspireren, elkaar helpen en samenwerken.

Hoe kun je bijdragen?

Door tijd en energie in de Delft Female Impact Community te stoppen door bijvoorbeeld:

 • Studentes en graduates te inspireren, te mentoren of je netwerk open te stellen
   
 • Als gastdocent college of masterclasses te geven in jouw vakgebied
   
 • Je expertise in te zetten rondom het ontwikkelen van leiderschap of ondernemerschap
   
 • Als ondernemer female founders te coachen

“Door zo veel mogelijk vrouwelijke Delftse studenten en alumni met elkaar te verbinden, kennis en ervaring te delen, met een sterke interactie tussen verschillende generaties, elkaar te vinden, samen te werken en elkaar te helpen. Zo kunnen wij het verschil maken in al die organisaties waar we werkzaam zijn en de impact vergroten 'for a better society'!”

“De wereld staat voor grote uitdagingen zoals de energietransitie, circulaire economie en goede gezondheidszorg. Wij geloven dat meer betrokkenheid van vrouwelijke alumni leidt tot meer impact ‘for a better society’. Want de beste oplossingen voor complexe uitdagingen komen van teams waarin sprake is van diversiteit en inclusiviteit.”


Floor van Wingerden

TU Delft alumna

"Ondanks een uitgebreid ecosysteem in en rond de TU Delft dat start-ups en scale-ups faciliteert, zijn er relatief weinig vrouwelijke studenten en graduates die de stap zetten om te gaan ondernemen. Hoe komt dat? En vooral, wat kunnen we daaraan doen?"


Heb je vragen, opmerkingen of suggesties? Neem contact op met:

​​​​​​​Relatiemanagement & Development

Lisette Forbes Wels

Relatiemanagement & Development

drs. Ingrid Janssen