Delft Female Impact Fund
Female Empowerment | Voor en door vrouwelijke alumni
30% van de studenten aan TU Delft en ruim 20% van de Delftse alumni is vrouw. Dat zijn aantallen die ertoe doen. Tegelijkertijd hebben vrouwelijke ingenieurs in onze samenleving niet zelden te maken met unieke uitdagingen. Een groep vrouwelijke Delftse alumni wil die uitdagingen aangaan. Deze Delftse ingenieurs lanceren de Delft Female Impact Community, met de missie vrouwelijke Delftse studenten en alumni met elkaar te verbinden, te inspireren en te ondersteunen op gebied van leiderschap en ondernemerschap om zo veel mogelijk impact te kunnen maken in onze samenleving.
Een van de initiatieven is de oprichting van een speciaal fonds, het Delft Female Impact Fund, om de missie van de community kracht bij te zetten en initiatieven van de community financieel te ondersteunen. Een fonds onder de paraplu van het Universiteitsfonds, aangejaagd door vrouwelijke alumni.
Om financieel bij te dragen aan:
Het inspireren, empoweren en ondersteunen van vrouwelijke Delftse studenten en jonge alumni, rond (persoonlijk) leiderschap en ondernemerschap, én interventies in het TU Delft ecosysteem om bewuste en onbewuste barrières weg te nemen en een proactieve rol van TU Delft te bewerkstelligen.
Waar besteden we dit aan?
- Onderzoek naar vrouwelijk leiderschap en ondernemerschap in het TU Delft ecosysteem
- Ontwikkelen van impactvolle Female empowerment programma’s
- Netwerk events en activiteiten
Word lid van de Delft Female Impact Community
Doneren aan het Delft Female Impact Fund
Er zijn verschillende mogelijkheden om direct te doneren. U kunt zowel eenmalig, maandelijks, per kwartaal, per half jaar of jaarlijks doneren. Tevens kunt u een periodieke schenking met belastingvoordeel maken. Kies hieronder wat bij u past.
Periodieke schenking
Met een periodieke schenking geef je een structurele gift aan het Delft Female Impact Fund. Deze gift wordt schriftelijk vastgelegd in een notariële of onderhandse schenkingsovereenkomst (PDF). Een voorwaarde hierbij is dat de looptijd minimaal vijf jaar is waarbij minimaal 1x per jaar een bedrag wordt gedoneerd.
-
Het voordeel van een periodieke schenking
Als je kiest voor een periodieke schenking is jouw gift volledig aftrekbaar van je belastbaar inkomen. Dit betekent dat je een deel van jouw gift terug ontvangt van de Belastingdienst. Jouw voordeel kan oplopen tot wel 49,5%; de hoogte is afhankelijk van jouw inkomen, het inkomen van jouw fiscale partner en je leeftijd. Je kunt een indicatie van het voordeel berekenen met de schenkcalculator. Op deze manier kun je meer geld overhouden aan jouw jaarlijkse schenking(en) of meer schenken zonder dat het je meer kost. De overeenkomst kost je niets en er komt geen notaris aan te pas.Hoe werkt het?
- Bepaal welk bedrag per jaar je wilt doneren.
- Vul de schenkingsovereenkomst in (deze kun je hier downloaden).
- Mail de schenkingsoverenkomst naar Ufonds@tudelft.nl.
- Het Universiteitsfonds stuurt je na verwerking de overeenkomst weer terug.
- Het transactienummer op de overeenkomst gebruik je voor jouw belastingaangifte.

Didi te Gussinklo Ohmann
TU Delft alumna en bestuurslid Universiteitsfonds Delft
“Door zo veel mogelijk vrouwelijke Delftse studenten en alumni met elkaar te verbinden, kennis en ervaring te delen, met een sterke interactie tussen verschillende generaties, elkaar te vinden, samen te werken en elkaar te helpen. Zo kunnen wij het verschil maken in al die organisaties waar we werkzaam zijn en de impact vergroten 'for a better society'!”

“De wereld staat voor grote uitdagingen zoals de energietransitie, circulaire economie en goede gezondheidszorg. Wij geloven dat meer betrokkenheid van vrouwelijke alumni leidt tot meer impact ‘for a better society’. Want de beste oplossingen voor complexe uitdagingen komen van teams waarin sprake is van diversiteit en inclusiviteit.”

Floor van Wingerden
TU Delft alumna
"Ondanks een uitgebreid ecosysteem in en rond de TU Delft dat start-ups en scale-ups faciliteert, zijn er relatief weinig vrouwelijke studenten en graduates die de stap zetten om te gaan ondernemen. Hoe komt dat? En vooral, wat kunnen we daaraan doen?"
Heb je vragen, opmerkingen of suggesties? Neem contact op met:

Relatiemanagement & Development
Lisette Forbes Wels
