Delft Female Impact Fund

Ben jij een Delftse alumna en wil je je (opnieuw) verbinden met TU Delft en andere Delftse vrouwen, jong en oud? Wil je dat jonge, technisch georiënteerde vrouwen zich maximaal kunnen ontplooien en zo meer impact kunnen hebben, voor een betere wereld? Wil je (ook) financieel bijdragen aan de groei van een nieuwe generatie van jonge vrouwelijke leiders en ondernemers? Doneer dan aan het Delft Female Impact Fund!

Female Empowerment | Voor en door vrouwelijke alumni

30% van de studenten aan TU Delft en ruim 20% van de Delftse alumni is vrouw. Dat zijn aantallen die ertoe doen. Tegelijkertijd hebben vrouwelijke ingenieurs in hun opleiding en werk niet zelden te maken met unieke uitdagingen vanwege het vrouw zijn. Een groep vrouwelijke Delftse alumni wil die uitdagingen in het licht zetten en aanpakken. Deze Delftse ingenieurs lanceren de Delft Female Impact Community, met de missie vrouwelijke Delftse studenten en alumni van diverse generaties met elkaar te verbinden, Om zo bij te dragen aan het inspireren, empoweren en ondersteunen rondom leiderschap en ondernemerschap, zodat er nog meer impact gemaakt kan worden in onze samenleving.

Daarnaast wil de community bewustwording van (on)bewuste barrières voor vrouwelijke studenten en young alumni in het TU Delft ecosysteem helpen creëren. En zo sleutelfiguren inspireren een proactieve rol te nemen in het stimuleren van meer divers en meer vrouwelijk leiderschap.

Een van de initiatieven is de oprichting van een speciaal fonds, het Delft Female Impact Fund, om de missie van de community kracht bij te zetten en waar nodig initiatieven van de community financieel te ondersteunen. Een fonds onder de paraplu van het Universiteitsfonds, aangejaagd door vrouwelijke alumni.

 

Waar besteden we de donaties aan?

Allereerst willen we onderzoek (blijven) doen naar het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap en ondernemerschap door vrouwelijke studenten en jonge alumni in het TU Delft ecosysteem. Wat hebben zij als triggers en barrières ervaren in het vervullen van hun ambities hierin? Uit dit onderzoek komen ideeën voor interventies voort, zowel bij de studentes als in het TU Delft ecosysteem. Voor zover uitvoering hiervan niet past binnen de financiering van de betreffende organisatie zelf, kan het fonds ook besluiten deze te financieren.

Naast financieel kun je ook op andere manieren bijdragen. Doneer je netwerk, tijd en kennis door lid te worden van de Delft Female Impact Community.

Doneren aan het Delft Female Impact Fund

Er zijn verschillende mogelijkheden om direct te doneren. Je kunt zowel eenmalig, maandelijks, per kwartaal, per half jaar of jaarlijks doneren. Tevens kun je een periodieke schenking met belastingvoordeel maken. Kies hieronder wat bij je past.

Periodieke schenking

Met een periodieke schenking geef je een structurele gift aan het Delft Female Impact Fund. Deze gift wordt schriftelijk vastgelegd in een notariële of onderhandse schenkingsovereenkomst (PDF). Een voorwaarde hierbij is dat de looptijd minimaal vijf jaar is waarbij minimaal 1x per jaar een bedrag wordt gedoneerd.

One time donation Delft Female Impact Fund

UFD - DFI Fund - Eenmalige gift via Mollie (algemene gift)
I donate to the Delft Female Impact Fund

Recurring donation Delft Female Impact Fund

UFD - DFI Fund - Doorlopende gift
I authorize the Delft Female Impact Fund to (until further notice) withdraw the following amount from my account

“Door zo veel mogelijk vrouwelijke Delftse studenten en alumni met elkaar te verbinden, kennis en ervaring te delen, met een sterke interactie tussen verschillende generaties, elkaar te vinden, samen te werken en elkaar te helpen. Zo kunnen wij het verschil maken in al die organisaties waar we werkzaam zijn en de impact vergroten 'for a better society'!”

“De wereld staat voor grote uitdagingen zoals de energietransitie, circulaire economie en goede gezondheidszorg. Wij geloven dat meer betrokkenheid van vrouwelijke alumni leidt tot meer impact ‘for a better society’. Want de beste oplossingen voor complexe uitdagingen komen van teams waarin sprake is van diversiteit en inclusiviteit.”


Floor van Wingerden

TU Delft alumna

"Ondanks een uitgebreid ecosysteem in en rond de TU Delft dat start-ups en scale-ups faciliteert, zijn er relatief weinig vrouwelijke studenten en graduates die de stap zetten om te gaan ondernemen. Hoe komt dat? En vooral, wat kunnen we daaraan doen?"

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties? Neem contact op met:

​​​​​​​Relatiemanagement & Development

Lisette Forbes Wels

Relatiemanagement & Development

drs. Ingrid Janssen