Delft Female Impact Fund

Female Empowerment | Voor en door vrouwelijke alumni

30% van de studenten aan TU Delft en ruim 20% van de Delftse alumni is vrouw. Dat zijn aantallen die ertoe doen. Tegelijkertijd hebben vrouwelijke ingenieurs in onze samenleving niet zelden te maken met unieke uitdagingen. Een groep vrouwelijke Delftse alumni wil die uitdagingen aangaan. Deze Delftse ingenieurs lanceren de Delft Female Impact Community, met de missie vrouwelijke Delftse studenten en alumni met elkaar te verbinden, te inspireren en te ondersteunen op gebied van leiderschap en ondernemerschap om zo veel mogelijk impact te kunnen maken in onze samenleving.

Een van de initiatieven is de oprichting van een speciaal fonds, het Delft Female Impact Fund, om de missie van de community kracht bij te zetten en initiatieven van de community financieel te ondersteunen. Een fonds onder de paraplu van het Universiteitsfonds, aangejaagd door vrouwelijke alumni.

Om financieel bij te dragen aan:

Het inspireren, empoweren en ondersteunen van vrouwelijke Delftse studenten en jonge alumni, rond (persoonlijk) leiderschap en ondernemerschap, én interventies in het TU Delft ecosysteem om bewuste en onbewuste barrières weg te nemen en een proactieve rol van TU Delft te bewerkstelligen. 

Waar besteden we dit aan?

  • Onderzoek naar vrouwelijk leiderschap en ondernemerschap in het TU Delft ecosysteem 
  • Ontwikkelen van impactvolle Female empowerment programma’s
  • Netwerk events en activiteiten

 

Word lid van de Delft Female Impact Community

Doneren aan het Delft Female Impact Fund

Er zijn verschillende mogelijkheden om direct te doneren. U kunt zowel eenmalig, maandelijks, per kwartaal, per half jaar of jaarlijks doneren. Tevens kunt u een periodieke schenking met belastingvoordeel maken. Kies hieronder wat bij u past.

Periodieke schenking

Met een periodieke schenking geef je een structurele gift aan het Delft Female Impact Fund. Deze gift wordt schriftelijk vastgelegd in een notariële of onderhandse schenkingsovereenkomst (PDF). Een voorwaarde hierbij is dat de looptijd minimaal vijf jaar is waarbij minimaal 1x per jaar een bedrag wordt gedoneerd.

One time donation Delft Female Impact Fund

UFD - DFI Fund - Eenmalige gift via Mollie (algemene gift)
I donate to the Delft Female Impact Fund

Recurring donation Delft Female Impact Fund

UFD - DFI Fund - Doorlopende gift
I authorize the Delft Female Impact Fund to (until further notice) withdraw the following amount from my account

“Door zo veel mogelijk vrouwelijke Delftse studenten en alumni met elkaar te verbinden, kennis en ervaring te delen, met een sterke interactie tussen verschillende generaties, elkaar te vinden, samen te werken en elkaar te helpen. Zo kunnen wij het verschil maken in al die organisaties waar we werkzaam zijn en de impact vergroten 'for a better society'!”

“De wereld staat voor grote uitdagingen zoals de energietransitie, circulaire economie en goede gezondheidszorg. Wij geloven dat meer betrokkenheid van vrouwelijke alumni leidt tot meer impact ‘for a better society’. Want de beste oplossingen voor complexe uitdagingen komen van teams waarin sprake is van diversiteit en inclusiviteit.”


Floor van Wingerden

TU Delft alumna

"Ondanks een uitgebreid ecosysteem in en rond de TU Delft dat start-ups en scale-ups faciliteert, zijn er relatief weinig vrouwelijke studenten en graduates die de stap zetten om te gaan ondernemen. Hoe komt dat? En vooral, wat kunnen we daaraan doen?"

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties? Neem contact op met:

​​​​​​​Relatiemanagement & Development

Lisette Forbes Wels

Relatiemanagement & Development

drs. Ingrid Janssen