TU Delft Excellence Fund

Grenzen van de technische wetenschap verleggen. Nieuwe generaties maatschappelijk betrokken ingenieurs opleiden. Dat is de missie van TU Delft. Die actieve rol is nodig voor het oplossen van de mondiale uitdagingen van nu en morgen. Het TU Delft Excellence Fund helpt daarbij. Het TU Delft Excellence Fund ondersteunt de excellentiestrategie van TU Delft vanuit de drie pijlers Onderzoek, Onderwijs en Valorisatie, die samen het TU Delft ecosysteem vormen. Zo werken we aan impact voor een betere samenleving.

Aantrekken internationale topwetenschappers

De eerste focus van het Excellence Fund ligt op het aantrekken van internationale topwetenschappers en het helpen accelereren van high potentials die een vliegwiel vormen voor de versterking van het TU Delft ecosysteem. Daarbij richt het Excellence Fund zich op alumni en vrienden van TU Delft die een donatie van €25.000 of meer kunnen overwegen. Donateurs worden lid van het Delft Leaders Programme waarin kennis, beleving en community centraal staan.

Studeren aan TU Delft heeft ons veel gebracht – een universiteit waar we nog altijd erg trots op zijn. Het Excellence Fund is een mooie manier om iets terug te geven aan TU Delft. Het doel van het Fund is helder en ambitieus. Het brengt de potentie van TU Delft én de kracht van dit soort particuliere initiatieven mooi bij elkaar.

― Chris de Ruyter van Steveninck en Marlene Sybrandy

Sinds mijn afstuderen aan de TU Delft heb ik aan tientallen projecten met studenten gewerkt en ik wil TU Delft blijven steunen om duurzame oplossingen en innovaties te verkennen waarvan we vandaag alleen maar kunnen dromen

― Maikel Lobbezoo

Sluit je aan bij het Delft Leaders Programme

Als Founder van het TU Delft Excellence Fund, krijgt u toegang tot de bredere Delftse community. Door hoogwaardige kennis te halen en te delen, en u te verbinden met wetenschappers, startups, studenten en andere alumni en vrienden van TU Delft, wordt u onderdeel van onze ambitieuze en daadkrachtige community die het verschil maakt. Zo krijgt u de laatste wetenschappelijke inzichten van toonaangevende wetenschappers en maakt u kennis met breakthrough startups. Uiteraard altijd in een kleinschalige, persoonlijke en exclusieve setting die alle ruimte biedt voor uw persoonlijke interesses en inbreng.

Development Board

De Development Board geeft invulling aan de opzet van een duurzaam TU Delft Excellence Fund. De leden van de Development Board zijn nauw betrokken bij de koers en verdere ontwikkeling van het Excellence Fund.

Het Excellence Fund en het Delft Leaders Programme zijn gericht op alumni en vrienden van TU Delft die willen bijdragen aan de excellentiestrategie van TU Delft en een substantiële donatie kunnen overwegen. De initiële focus ligt op donaties van € 100.000 (€ 20 k per jaar gedurende 5 jaar). Echter elke variant vanaf € 25.000 (€5 k per jaar gedurende 5 jaar) is bespreekbaar. Samen ondersteunen wij het TU Delft ecosysteem vanuit de drie pijlers Onderzoek, Onderwijs en Valorisatie. 


Meer weten?

Wilt u meer weten over het TU Delft Excellence Fund en de donatiemogelijkheden? Neem dan contact op met Leonie Kalkman via l.kalkman@tudelft.nl of bel +31 (0) 6 43287795.