Steun innovatief onderwijs

TU Delft wil onderwijs van wereldklasse (blijven) aanbieden aan studenten. Het Universiteitsfonds Delft ondersteunt de ontwikkeling van aanvullende onderwijsprogramma’s en innovaties en stelt beurzen beschikbaar voor excellente internationale studenten.

Online onderwijs

TU Delft loopt voorop in open en online onderwijs. Open en online onderwijs zorgt ervoor dat het Delftse toponderwijs wereldwijd toegankelijk is. Het is de missie van TU Delft om haar onderwijs voor iedereen beschikbaar te maken. Hiermee wordt onderwijs wereldwijd op de kaart gezet om zo de kwaliteit van online- en campusonderwijs te bevorderen. Het Universiteitsfonds Delft draagt bij door het financieren van nieuwe online cursussen voor studenten en professionals. 
 

Het Delfts online onderwijsaanbod is te vinden op het overzicht van TU Delft online learning. Een greep uit de online cursussen mede mogelijk gemaakt door giften aan het Universiteitsfonds:
 

Sustainable packaging in a circular economy

Solar Engineering, Zero Energy Building Design en Sustainable Aviation

Beurzen voor internationale studenten

Excellence Scholarships

De Justus & Louise van Effen Excellence Scholarships geven excellente internationale masterstudenten de kans om hun ingenieursdiploma aan de TU Delft te behalen. Deze tweejarige beurs bestaat uit ca. €60.000 voor non-EU studenten en ca. €28.000 voor EU studenten, ter vergoeding van het volledig collegegeld en een bijdrage aan de kosten voor levensonderhoud. Jaarlijks stelt het fonds minimaal 16 Scholarships beschikbaar, 2 per faculteit.

Lees meer

Research Grants

Ook stelt het fonds Research Grants beschikbaar voor huidige master studenten aan de TU Delft die aan een buitenlandse universiteit een onderzoeksproject willen uitvoeren. De buitenlandse universiteit moet behoren tot de wereldwijde top-20 voor Engineering en Technology Universities. De beurs bestaat uit een maandelijkse toelage van €750 en een vergoeding van internationale reiskosten.
 

lees meer