Innovatief onderwijs

TU Delft wil onderwijs van wereldklasse (blijven) aanbieden aan studenten. Het Universiteitsfonds Delft ondersteunt de ontwikkeling van aanvullende onderwijsprogramma’s en innovaties en stelt beurzen beschikbaar voor excellente internationale studenten.

Online onderwijs

TU Delft loopt voorop in open en online onderwijs. Open en online onderwijs zorgt ervoor dat het Delftse toponderwijs wereldwijd toegankelijk is. Het is de missie van TU Delft om haar onderwijs voor iedereen beschikbaar te maken. Hiermee wordt onderwijs wereldwijd op de kaart gezet om zo de kwaliteit van online- en campusonderwijs te bevorderen. Het Universiteitsfonds Delft draagt bij door het financieren van nieuwe online cursussen voor studenten en professionals. 
 

Het Delfts online onderwijsaanbod is te vinden op het overzicht van TU Delft online learning. Een greep uit de online cursussen mede mogelijk gemaakt door giften aan het Universiteitsfonds:
 

Sustainable packaging in a circular economy

Solar Engineering, Zero Energy Building Design en Sustainable Aviation

Beurzen voor internationale studenten

Delft Global Scholarship Fund voor getalenteerde studenten uit ontwikkelingslanden

Voor veel getalenteerde studenten uit ontwikkelingslanden, is het vaak niet haalbaar om aan een technische universiteit van wereldklasse te studeren. TU Delft en het Universiteitsfonds Delft zijn daarom de Delft Global Scholarships gestart. Deze scholarships geven internationaal toptalent de kans om aan de TU Delft te studeren en dragen bij aan internationale onderzoekservaringen van huidige TU Delft studenten.
 

/* */