Plaatsing koffiemachines en MAAS Coffee Stations

Nieuws - 27 februari 2024

Per 1 januari 2024 is het nieuwe contract met MAAS ingegaan voor koffie- en vendingmachines. Tussen 4 december en 24 januari zijn maar liefst 254 koffiemachines geplaatst. De komende maanden worden de laatste koffiemachines vervangen en de D.E. Coffee Kitchens vervangen voor MAAS Coffee Stations. Lees onderaan dit bericht wat het vervangen van de koffiemachines betekent op het gebied van duurzaamheid.

 

Maas Coffee Stations

Vanaf dit voorjaar worden 10 Coffee Stations van leverancier MAAS op de campus geplaatst. Deze machines bieden hoogwaardige kwaliteit koffie, een ruim assortiment en zijn een plek om te ontmoeten. De planning over de MAAS Coffee Stations volgt.

Passend bij onze duurzaamheidsambitie

TU Delft heeft de ambitie om in 2030 volledig CO-neutraal, klimaatadaptief en circulair te opereren met aandacht voor biodiversiteit en leefkwaliteit. Met de vernieuwde samenwerking zetten we een stap dichter bij deze ambitie. Hier een aantal hoogtepunten op een rij:

  • De nieuwe koffieboon Puro Compañero FTO is Fairtrade én biologisch gecertificeerd.
  • Havermelk is standaard beschikbaar in de nieuwe koffieautomaten. De keuze voor havermelk levert een CO-besparing van 71,5% op in vergelijking met de oude machines. Bij de bemande coffeecorners blijft verse koe- en havermelk verkrijgbaar.
  • Er zijn conform de single-use plastic wetgeving geen wegwerpbekers meer beschikbaar. Daardoor zijn er vorig studiejaar ca. 6 miljoen wegwerpbekers bespaard. Lees hier meer over de SUP-richtlijnen.
  • Voor elke liter water die de koffieautomaten verbruikt, wordt 1 liter schoon drinkwater gedoneerd aan Made Blue Foundation: deze stichting investeert in waterprojecten in landen waar dat hard nodig is.
  • De koffieautomaten zijn voor 94% (voor medewerkers) en 97% (voor studenten) circulair. De materialen waaruit de machines zijn gemaakt (zoals plastic en metalen) kunnen worden hergebruikt nadat de machine is afgeschreven.