24 juni 2022

Delftse studenten maken indruk in competitie met oplossing voor verduurzaming 847.000 verouderde portiekflats

Symbiotic Urban Movement (SUM) - een studententeam van de TU Delft – is vrijdag 24 juni derde geworden tijdens de Solar Decathlon Europe 21/22. Het team bereikte deze prijs met een innovatief plan om alle 847.000 portiekflats in Nederland duurzaam te transformeren.

23 juni 2022

Opening Mondai: House of AI

Het nieuwe House of AI, Mondai, heeft donderdag officieel de deuren geopend op de TU Delft Campus. In Mondai zullen wetenschap, onderwijs en innovatie op het gebied van AI samenkomen aan de hand van een programmering van lezingen, workshops, hackathons en andere events voor studenten, alumni, wetenschappers, professionals en geïnteresseerd publiek.

22 juni 2022

Onderzoekers ontwerpen bluetooth dat blijft werken zonder continue stroom

Internet of Things nu mogelijk zónder batterijen of continue stroom, dankzij de uitvinding van ‘intermittently-powered bluetooth’ FreeBie

21 juni 2022

Delftse track-and-trace methode voorspelt maximale scherpte in microscopie

Wetenschappers van de TU Delft geven inzicht in de beperkingen van superresolutie-microscopie en bieden nieuwe rekenmethode om maximale scherpte te bepalen. Met superresolutie-microscopie worden processen in de levende cel, het ontstaan van ziektes en de ontwikkeling van nieuwe medicijnen onderzocht. Hun bevindingen zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Biophysical Journal.

/* */