16 augustus 2017

Wageningen University & Research en TU Delft lanceren masteropleiding grootstedelijke vraagstukken in Amsterdam

Vanaf september start in hartje Amsterdam MSc MADE: een multi-disciplinaire masteropleiding van de TU Delft en Wageningen University & Research, die hands-on aan de slag gaat met de grootstedelijke vraagstukken van Amsterdam en metropoolregio's wereldwijd. In samenwerking met AMS Institute verbindt de master wetenschappelijk onderwijs met de stad, haar burger en het bedrijfsleven, om samen een gezonde, leefbare en verbonden toekomststad te waarborgen.

14 augustus 2017

Hightech ligfiets studenten Delft en Amsterdam na testrit op snelweg klaar voor recordpoging

Op zondagochtend 13 augustus fietsten Aniek Rooderkerken en voormalig profwielrenster Iris Slappendel met meer dan 80 km/u over de A270 bij Helmond. Dit deden ze in de VeloX 7 van het Human Power Team, een aerodynamische hightech ligfiets ontworpen en gebouwd door studenten van de TU Delft en Vrije Universiteit Amsterdam. In september hopen ze in de Nevadawoestijn het vrouwelijk wereldsnelheidsrecord fietsen te verbreken.

08 augustus 2017

Spectaculaire filmbeelden met drones dankzij algoritme

Drones kunnen worden gebruikt voor het maken van bijzondere filmbeelden, maar dat soort shots zijn erg duur en hebben beperkingen. ETH Z├╝rich en de TU Delft hebben nu een algoritme ontwikkeld waarmee een aantal drones samen de gewenste beelden kunnen schieten op een makkelijkere manier. Eerder deze week presenteerden de onderzoekers hun bevindingen op de SIGGRAPH Conferentie in Los Angeles.

06 augustus 2017

Studententeam Forze Delft pakt wereldprimeur met waterstofraceauto

Tijdens de Gamma Racing Day op 6 augustus 2017 heeft het studententeam Forze Hydrogen Electric Racing van de TU Delft deelgenomen aan een fossiele brandstofcompetitie op het TT circuit in Assen. De studenten deden dit met een 100% schone waterstof-elektrische auto. Hiermee zette het team een wereldprimeur met waterstof neer in de conventionele racewereld.