20 september 2018

Nuon Solar Team behaalt 2e startpositie

Afgelopen woensdag, bij de kwalificatie voor de startpositie bij de Sasol Solar Challenge 2018 in Zuid-Afrika, waren de Japanners het Nuon Solar Team net één seconde te snel af. Daardoor starten de Nederlanders met hun zonnewagen Nuna9S op zaterdag 22 september vanaf de tweede plek.

18 september 2018

Delftse onderzoekers rekken grenzen van de lichtmicroscopie op

Het onderzoeksveld van de lichtmicroscopie heeft zich de afgelopen jaren snel ontwikkeld. Door de uitvinding van een techniek genaamd superresolutie-fluorescentiemicroscopie kunnen sinds kort zelfs de kleinere onderdelen van een levende cel in beeld worden gebracht. Met een slimme aanpassing aan de superresolutie-techniek hebben onderzoekers van de TU Delft de grenzen van wat mogelijk is nu nog verder opgerekt. Waar eerder objecten van maximaal 10 tot 20 nanometer in beeld konden worden gebracht, maakt hun methode het mogelijk om scherp stellen op structuren van maar liefst 3 nanometer.

16 september 2018

Studenten winnen wereldkampioenschap met hightech ligfiets

Wielrenster Lieke de Cock heeft afgelopen zondag het wereldkampioenschap snelfietsen gewonnen door eerder in de week met 120 km/u door de Nevadawoestijn in Amerika te fietsen. Dit deed ze in de VeloX 8 van het Human Power Team, een aerodynamische hightech ligfiets ontworpen en gebouwd door studenten van de TU Delft en Vrije Universiteit Amsterdam.

14 september 2018

Nieuwe Gedragscode Wetenschappelijke Integriteit

Vandaag wordt de nieuwe versie van de Nederlandse Gedragscode Wetenschappelijke Integriteit gelanceerd. Het is een herziening en verbreding van de gedragscode die al sinds 2004 bestaat.