17 november 2017

Bericht van de Supervisory Board: Nicoly Vermeulen nieuwe Vice President Operations

Nicoly Vermeulen wordt Vice President Operations (VPO) in het College van Bestuur van de TU Delft. De Raad van Toezicht heeft Vermeulen benoemd per 1 januari 2018.

TU Delft spin-off Somnox start crowdfundingscampagne

De Delftse startup Somnox is vandaag een crowdfundingscampagne gestart om haar knuffelbare slaaprobot, bedoeld om mensen een betere nachtrust te bieden, op de markt te kunnen brengen.

Delfts studententeam wint wereldwijde Synthetische Biologie competitie

Studenten van de TU Delft hebben de International Genetically Engineered Machine (iGEM) wedstrijd in Boston gewonnen. Het team presenteerde afgelopen week hun idee voor een methode die snel en ter plekke antibioticaresistentie in bacteriƫn in melkvee kan aantonen. Zo kan de boer de behandeling (in het geval van een resistente bacterie) mogelijk aanpassen en onnodig antibioticagebruik verminderen

14 november 2017

Deltares en TU Delft tonen aan: wereldwijd minder doden door stormvloeden

In het verleden zagen we regelmatig stormvloeden (eventueel verergerd door hevige regenval) met veel doden. Voorbeelden zijn Katrina in 2005, met honderden slachtoffers, en Bangladesh in 1970 met ongeveer 300.000 doden door overstromingen. Ook in recente gevallen, zoals bij de orkanen Harvey en Irma, vielen er slachtoffers door overstromingen. Toch toont nieuw onderzoek van Deltares en de TU Delft aan dat er in de grote kuststeden relatief veel minder doden vallen door stormvloeden dan vroeger.