04 december 2020

Professor Ronald Hanson benoemd tot Distinguished Professor in Quantum Computing and Quantum Internet

Prof.dr.ir. Ronald Hanson van de faculteit Technische Natuurwetenschappen (TNW) en het QuTech-instituut is benoemd tot Distinguished Professor in Quantum Computing and Quantum Internet.

03 december 2020

TU Delft stelt ‘Pro Vice Rector’ AI, Data en Digitalisering aan

Het College van Bestuur van de TU Delft heeft professor Geert-Jan Houben met ingang van 1 december 2020 benoemd tot Pro Vice Rector Magnificus Artificiële Intelligentie (AI), Data en Digitalisering (PVR AI). In deze rol zal Houben leiding geven aan het TU Delft AI Initiative, en het voortouw nemen bij de regionale, nationale en internationale samenwerking rond dit thema.

02 december 2020

Software TU Delft voor het vaststellen van besmettingsrisico voor specifieke locaties

De Delftse aerodynamica-hoogleraar Fulvio Scarano ontwikkelde samen met stromingsleer-deskundige Lorenzo Botto en simulatie-expert Wouter van den Bos software om de besmettingsrisico’s met het coronavirus te berekenen voor een specifieke locatie. Het model plaatst virtueel een ziek persoon in de ruimte en simuleert hoe snel de virusdeeltjes zich verspreiden.

01 december 2020

Delftse onderzoekers ontwikkelen sensor voor zuurstofverzadiging bij premature baby’s

Artsen moeten bij te vroeg geboren baby’s van alles in de gaten houden. De zuurstofvoorziening in de hersenen is daarbij misschien wel het allerbelangrijkst. Tot wel 50 procent van de te vroeg geboren kinderen loopt namelijk hersenschade op, wat leidt tot neurologische problemen. Onderzoekers van de TU Delft hebben nu een draadloze sensor ontwikkeld die de gezondheid van het babybrein op een eenvoudige, goedkope en voor het kind comfortabele manier in de gaten houdt.