News Archive

87 resultaten

06 november 2018

'Te weinig ambitie bij noodzakelijke modernisering Nederlands spoor'

Het Nederlandse spoor zou veel sneller moeten overschakelen naar de moderne Europese communicatie-standaard ERTMS voor besturing en beveiliging.

05 november 2018

Geluiden als factor bij fietsveiligheid onderzocht

Agnieszka Stelling onderzoekt de rol die geluiden spelen bij de verkeersveiligheid van fietsers. Ze promoveert op maandag 5 november op dit onderwerp aan de TU Delft.

24 oktober 2018

H2020 Shift2Rail grant for the project MOVINGRAIL

Congratulations to Prof. Rob Goverde & Dr. Egidio Quaglietta for having awarded a 1.3M€ EU H2020 Shift2Rail grant for the project MOVINGRAIL.

18 oktober 2018

Winners Young Researchers competition

Congratulations to Cristino Perez Lazaro and Panagiotis Tzouras, two MSc students from Transport & Planning, who won the 2nd place for best papers from young researchers (<35 years) with their paper 'Illegal Parking in Urban Streets: Connection with the Geometric Characteristics and its Mitigation through Traffic Calming Measures' at the conference 5th Pan-Hellenic Conference on Planning and Regional Development!

02 oktober 2018

Save the date: Launch of the Smart Public Transport Lab Delft

27 september 2018

UMO van start: onderzoek naar mobiliteit in stedelijke gebieden

Het project Urban Mobility Observatory (UMO) krijgt een bedrag van € 1.950.000 uit het programma NWO-groot, bedoeld voor de bouw van grote ondersteunende wetenschappelijke faciliteiten. UMO gaat uitgebreid en langdurig data verzamelen over mobiliteit in Nederlandse steden.

24 september 2018

New student-project: Transport Development Initiative

17 september 2018

ShanghaiRanking: 3rd place for TU Delft

13 september 2018

2018 INFORMS Railway Applications Section Student Paper Award

We are pleased to announce the winners of the 2018 INFORMS Railway Applications Section Student Paper Contest. This year the competition was unusually strong, with many very high quality papers. Fourteen papers were submitted. These papers were each reviewed by multiple judges, and ranked by composition, methodology, and contribution to the literature.

10 september 2018

Prof. Van Arem in ITS Podcast.