22 maart 2022 - De aanmelding is gestart

Organisatie

Het organisatieteam van SLIM 2030 zet zich dag in dag uit in om de gezondheidszorg te verbeteren in hun werk. Deze enthousiaste groep bestaat uit zorgprofessionals, wetenschappers en het bedrijfsleven. Maar hieronder kort kennis met ze.

Jop Groeneweg

Hoogleraar Veiligheid in de Zorg TU Delft en human factors expert Universiteit Leiden

Jop Groeneweg is hoogleraar Veiligheid in de Zorg aan de TU Delft en human factors expert aan de Universiteit Leiden en TNO. Hij ontwikkelt effectieve interventies om teamprestaties te optimaliseren door het creëren van een psychologisch veilige omgeving waarin de professionele, persoonlijke en sociale vaardigheden van alle teamleden maximaal kunnen worden benut.

Maarten van der Laan

Maarten van der Laan is Vaatchirurg en Academisch opleider Vaatchirurgie bij het UMCG. In 2007 promoveerde hij aan Universiteit Utrecht. Sinds 2021 is hij voorzitter van het bestuur van het Consortium Kwaliteit van Zorg van de NFU. Tevens is hij module coördinator van de NFU Master Kwaliteit en Veiligheid in de Patiëntenzorg en programmadirecteur van het Resident Leadership Program in samenwerking met de IGJ.

Dave Dongelmans

Anesthesioloog-intensivist en principal investigator in het AmsterdamUMC

Dave Dongelmans is anesthesioloog-intensivist en principal investigator in het AmsterdamUMC. Zijn onderzoeksterrein is kwaliteit van zorg. Hij is voorzitter van de stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie). Hij is oprichter van LOGIC (linking of Global Intensive Care) een wereldwijd netwerk van intensive cares. Samen met Maarten van de Laan is hij oprichter van het Impulse instituut. Hij is lid van het consortium kwaliteit en veiligheid van de NFU.

Annelies Visser

Senior adviseur kwaliteit & implementatiedeskundige AmsterdamUMC

Annelies Visser is werkzaam als senior adviseur kwaliteit en implementatiedeskundige in het AmsterdamUMC. Na haar promotie naar complicatieregistratie en het verbeteren van zorg en de afronding van de post-initial master Kwaliteit en Veiligheid in de patiëntenzorg van de Nederlandse Federatie van UMC's (NFU) is zij is betrokken geweest bij vele kwaliteitsverbeterprojecten en implementatietrajecten. Daarnaast is zij door de afdeling klinisch onderzoek van het Amsterdam UMC aangesteld als implementatiedeskundige. 

Peter de Feiter

Voorzitter NVIC

Peter de Feiter werd opgeleid in het AZM. Hij werkte ruim 15 jaar in het SFG. Kwaliteit en verbeteren is een centraal thema in de verschillende rollen die hij (heeft) bekleed, zoals voorzitter NVIC, voorzitter van Nationale Kwaliteitsvisitatie IC en als intensivist. 
Peter is thans via het AUMC een promotietraject begonnen op het gebied van kwaliteit en verbeteren en werkt daarnaast als intensivist.