Kick-Off Evenement

Met Keynote speaker: Mindy Howard (Astronaut trainer) and Interactive session by Boom Chicago

03 oktober 2023 12:00 t/m 15:00 - Locatie: Auditorium – Aula Building – TU Delft | Zet in mijn agenda

De Diversity, Equity & Inclusion (DE&I) Week keert dit jaar weer terug van 3 tot en met 6 oktober 2023, en het D&I Office opent de week met een kick-off evenement op dinsdag 3 oktober 2023 (12:00-15:00) op de TU Delft, in het Auditorium van het Aula gebouw! En bij deze nodigen we u van harte uit om tijdens deze week samen diversiteit te vieren en te leren, ideeën uit te wisselen en te horen waar onze community mee bezig is op het gebied van DE&I!  

Programma
12:00 – 12:30 Lunch
12:45 – 13.00 Welkom door Chief Diversity Officer David Keyson
13:00 – 13:30 Keynote spreker Mindy Howard, Astronaut trainer
13:30 – 13:50 Presentatie van D&I office TU Delft door Fatima Ait Bari
13:50 – 14:10 Creatief intermezzo door Boom Chicago
14:10 – 14:40 Paneldiscussie with Aukje Hassoldt, Odette Scharenborg & Khalid El Haji
14.40 – 14.45 Afsluiting door Rob Mudde Vice Rector Magnificus/Vice President Education
14:45 – 15:00 Borrel

Doelgroep
Iedereen is welkom!
 
Soort Evenement
Creatieve Opening & Energizer – Lezing – (Panel)Discussie

Eten en/of Drinken
Er wordt gezorgd voor een lunch en een borrel.
 
Aanmeldlink
Klik hier om aan te melden.
 
Toegankelijkheid
Er zal Engelse ondertiteling zijn.
De aula is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Taal
Engels

Bio: Khalid El Haji

Khalid El Haji is een voormalig raadslid van de Delftse Centrale Studentenraad namens de partij Lijst Bèta, waar hij onder andere de portefeuille Diversity & Inclusion (D&I) hield. Tevens was Khalid ook lid van TU Delft D&I-raad. In zijn tijd als raadslid heeft hij een sleutelrol gespeeld in het opzetten van de TU Delft D&I Grant, een fonds voor het ondersteunen van studenteninitiatieven op het gebied van D&I. Khalid is tevens winnaar van de ECHO STEM Award 2022, een prijs voor excellente studenten die zich inzetten tegen uitsluiting. 

Bio: Prof. Aukje Hassoldt

Aukje Hassoldt is sinds oktober 2019 decaan van de Faculteit Techniek, Bestuur en Management en onlangs herbenoemd door het College van Bestuur voor een  volgende termijn tot 1 oktober 2027. Aukje was voorheen leidinggevende bij grote organisaties (RIVM, TNO, RWS) met een bèta/technische component, die betrokken zijn bij maatschappelijke grote uitdagingen in complexe omgevingen. Aukje is natuurkundige van achtergrond. 
Diversiteit en inclusie zijn voor haar belangrijke onderwerpen: “Binnen TBM zorgen we dat er aandacht is voor elkaar en dat iedereen zich thuis, veilig en gewaardeerd voelt. Door middel van het organiseren van diverse trainingen proberen we (lastige) situaties met elkaar bespreekbaar te maken en daarvan te leren. Het leren en begrijpen van verschillende standpunten is van belang om meer bewustwording te creëren bij alle medewerkers.” 

Bio: Prof. Odette Scharenborg

Odette Scharenborg is universitair hoofddocent en Delft Technology Fellow bij de Multimedia Computing Group, Faculteit EWI. Haar onderzoek richt zich op menselijke spraakverwerking geïnspireerde automatische spraakverwerking met als doel inclusieve spraaktechnologie te ontwikkelen, d.w.z. spraaktechnologie die werkt voor iedereen, ongeacht hoe ze spreken of de taal die ze spreken.   
Odette is vicevoorzitter van de International Speech Communication Association (ISCA). Ze trad toe tot het bestuur van ISCA in 2017. In 2019 richtte ze de ISCA Diversity Committee op, die in 2020 de jaarlijkse LGBTQI+-bijeenkomst startte op ISCA's vlaggenschipconferentie Interspeech. Odette richtte in 2021 het IEEE SPS Mentoring Experiences for Underrepresented Young Researchers (ME-UYR) programma op. En in 2023 organiseerde ze op de vlaggenschipconferentie van IEEE SPS het eerste LGBTQI+-evenement. Van 2018-2022 was ze lid van de IEEE SPS Speech and Language Processing Technical en van 2019-2023 (Senior) Associate Editor van IEEE Signal Processing Letters. Sinds 2020 is ze lid van het European Laboratory for Learning and Intelligent Systems (ELLIS) Unit Delft. Aan de TU Delft was ze voorzitter van het EWI Diversity and Inclusion Team (EDIT) en bestuurslid van Delft Women in Science (DEWIS).