Start jouw innovatie

Het ESP Lab doet toegepast onderzoek om de overgang naar duurzame energie te versnellen. Durf jij samen met ons te werken aan het elektriciteitsnet van de toekomst?

Dare to grow

De energietransitie vraagt om actie. En het ESP Lab levert de mogelijkheid om sneller gevalideerde kennis te vergaren over wat wel en niet werkt. Ook de impact die een energieinnovaties heeft op de schaal van de wijk, de stad, de regio en het land wordt onderzocht en aan de hand van modellen voorspelbaar gemaakt. Dat versnelt de grootschalige toepassing in de praktijk. 

Dare to be smarter

Omdat systemen altijd in verbinding staan met elkaar, is het belangrijk om het effect op het gehele energiesysteem te testen. Dankzij de infrastructuur van het ESP Lab is dat nu ook mogelijk. Door gebruik te maken van de reeds geïnvesteerde high-tech middelen kan hier efficiënt en doeltreffend onderzoek worden gedaan naar het toekomstige energiesysteem.

Dare to take action

Met de expertise, lab-faciliteiten en digitale modellen van het ESP Lab kan elke onderzoeksvraag via praktijkonderzoek en experimenten worden onderzocht en opgeschaald. We bieden complexe en urgente maatschappelijke uitdagingen het hoofd door het bundelen van onze kennis, expertise en investeringskracht. 
 

Benieuwd hoe we samen kunnen innoveren?

Miro Zeman

Hoogleraar Photovoltaic Materials & Devices en afdelingsvoorzitter Electrical Sustainable Energy