Duurzame horeca-exploitant Appèl start bij TU Delft

Nieuws - 17 juli 2023 - Sustainability Project Communications

Sinds maandag 17 juli is horeca-exploitant Appèl de nieuwe cateraar van de TU Delft. Vanaf de start van het nieuwe collegejaar op 4 september, biedt de universiteit een duurzaam, internationaal en uitgebreid vegetarisch assortiment aan op 23 verschillende locaties op de campus. Hiermee komt TU Delft weer een stap dichter bij haar duurzaamheidsambitie.

TU Delft wil in 2030 volledig duurzaam opereren. Alle activiteiten op en vanaf de campus zijn dan CO2-neutraal, circulair en klimaatadaptief, waar aandacht is voor biodiversiteit en de leefkwaliteit. Dit gebeurt op alle vlakken, dus ook met betrekking tot de horeca. Het aanbod van Appèl past binnen de richtlijnen van het wetenschappelijk onderbouwde EAT-Lancet-menu. Hierin staat een gezond voedingspatroon binnen een duurzaam voedselsysteem centraal. In dit voedingspatroon ligt de focus op gezond, gevarieerd, lokaal en seizoensgebonden biologisch eten en drinken.   

Proeven in verschillende proeftuinen

TU Delft zet haar campus open voor onderzoek en innovatie, in de vorm van living labs. Appèl gaat mee in de Living Lab gedachte en rolt verschillende restaurant- en foodconcepten uit, in de Aula en Echo. Hier ontwikkelt de cateraar nieuwe producten en experimenteert daarmee. Wanneer dit succesvol is, wordt het concept ingezet bij de andere horecagelegenheden. Hierdoor blijft de horeca op de campus aansluiten op de duurzaamheidsambities van de universiteit.  

Wat gaat er veranderen?

De horeca-locaties op de campus blijven staan, alleen het aanbod verandert. Met vijf nieuwe concepten ontstaat er een ‘Foodcity’ op de TU Delft Campus:

  • Foodture: een volledig plantaardig en lokaal aanbod.
  • Goodish: gezonde fastfood met een snelle tussenstop voor je gezonde maaltijd, waaronder een broodje en een salade.
  • Lemons & Beans: Koffie- en sappenbar, met een broodje of wrap. Allemaal to go.
  • Coffee & Co: Koffiebar in het teken van co-creatie met genoeg versnaperingen.
  • Powerkitchen: een open keuken met ontbijt, tussendoortjes en lunch.

Met deze Foodcity wordt er op elk moment van de dag iets aangeboden; ontbijt, lunch en diner. Hiermee zorgt TU Delft voor een breed en duurzaam aanbod voor haar studenten en medewerkers. Ontdek de horecagelegenheden op de gehele TU Delft Campus!
 

Meer informatie

Meer over Appèl, hier
Meer over EAT-Lancet, hier.