Decaan Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek

Prof. dr. H.G.C. (Henri) Werij is de decaan van de faculteit.

Werij studeerde experimentele natuurkunde aan de Universiteit Leiden, waar hij in 1988 cum laude promoveerde in de atoomfysica. Vervolgens werkte hij als onderzoeker bij het Joint Institute for Laboratory Astrophysics (JILA) in Boulder, Colorado (VS) en bij de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1993 is hij verbonden aan TNO, eerst als wetenschapper en later in een keur van (management)functies. Zijn laatste functie bij TNO was Director of Space and Scientific Instrumentation.

In zijn jaren als onderzoeker publiceerde hij meer dan 25 wetenschappelijke artikelen. Ook daarna verloor hij de wetenschap niet uit het oog. Werij is lid van het Advanced Research Center for Nanolithography (ARCNL) en van het Dutch Institute for Fundamental Energy Research (DIFFER).  Ook was hij lid was van de Advisory Council of the faculty. 

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.

Prof.dr. H.G.C. (Henri) Werij