rss

02 maart 2021

Prof. Bisagni verkozen tot AIAA Fellow

Het American Institute of Aeronautics and Astronautics (AIAA) heeft Chiara Bisagni, hoogleraar Aerospace Structures and Computational Mechanics aan de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft, verkozen tot een van de Fellows in de Class of 2021 Honorary Fellows and Fellows.

02 maart 2021

Meetsysteem van laserstralen en heliumbellen helpt topschaatsers in jacht op goud

Met het meetsysteem ‘Ring of Fire’ analyseerden TU Delft, NOC*NSF, KNSB en Innovatielab Thialf Nederlandse topschaatsers. Het meetsysteem is vorige week in Heerenveen gebruikt om luchtweerstand rondom bewegende schaatsers te meten en zichtbaar te maken.

16 februari 2021

Koninklijke NLR en TU Delft presenteren de weg naar een duurzaam luchtvervoer

Vandaag presenteren NLR - Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum en de Technische Universiteit Delft een whitepaper voor hun gezamenlijke visie op de meest veelbelovende technologieën voor het realiseren van een klimaatneutraal luchtvervoersysteem in 2050.

09 februari 2021

Irene Fernandez Villegas benoemd tot AE Sustainability Officer

Het Management Team van de faculteit heeft Universitair Hoofddocent Aerospace Structures and Materials Irene Fernandez Villegas benoemd in de nieuwe rol van Sustainability Officer aan de faculteit.

04 februari 2021

Gemakkelijk(er) ademen met luchtvaart- en ruimtevaarttechnologie

Een team van onderzoekers geleid door prof. Leroux van ETH Zürich, heeft een nieuwe gepersonaliseerde biologisch afbreekbare 3D-geprinte stent voor de luchtpijp ontwikkeld. De wetenschappelijke publicatie van de groep, waaronder onderzoeker Kunal Masania van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek TU Delft, is vandaag gepubliceerd in Science Advances.

02 februari 2021

Het AIFluids Lab, nieuw in de tweede serie TU Delft AI Labs

Dr. Davide Modesti, assistant professor bij het department Aerodynamics, Wind Energy, Flight Performance & Propulsion (AWEP) van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek zal het onderzoek naar de essentie van complexe fysiese stromingen in lucht, water of andere media.

26 januari 2021

Lancering eerste Nederlandse militaire nanosatelliet

Volgens de huidige planning zal het bedrijf Virgin Orbit medio maart met de eerstvolgende lancering de eerste Nederlandse militaire nanosatelliet (genaamd BRIK-II) in een baan om de aarde positioneren. De satelliet is binnen een uniek samenwerkingsverband ontwikkeld in opdracht van de Koninklijke Luchtmacht.

21 januari 2021

1,44 miljoen subsidie voor Smart Rotors-project

Een belangrijke stap richting een duurzamere luchtvaart en pakket- en personenvervoer via drones werd gezet met de toekenning van 1,44 miljoen euro aan het Smart Rotors-project.

19 januari 2021

Drones navigeren beter als ze ook leren kijken naar textuur, kleur en vorm

Je vraagt je misschien af hoe het komt dat een bij zo perfect zijn weg kan vinden?

22 december 2020

TU Delft, Aerospace Innovation Hub@TUD en Airbus Bizlab breiden samenwerking uit

Innovatie begint met samenwerken. De TU Delft, Aerospace Innovation Hub (AIH) en Airbus Bizlab hebben een Memorandum of Understanding (MoU) getekend om de samenwerking op gebied van startups en innovatie verder uit te breiden.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.