20 juli 2021

IAWA-beurs 2021 voor Leanne van Dam

De International Aviation Women’s Association (IAWA) reikt ieder jaar een beurs uit aan een vrouwelijke student aan de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek. Dit jaar gaat de beurs van 5.000 USD naar masterstudent en oud-VSV voorzitter Leanne van Dam.

20 juli 2021

AeroDelft terug op de faculteit LR

Deze zomer verplaatst AeroDelft hun prototype van de Phoenix naar de vliegtuighal van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek, om daar verder te werken aan hun missie: bewijzen dat emissievrije luchtvaart mogelijk is door ’s werelds eerste bemande vliegtuig op vloeibare waterstof te ontwikkelen.

15 juli 2021

Nr. 1 in Europa: TU Delft LR op plek 8 in Shanghai Global Ranking of Academic Subjects 2021

Onlangs is de Shanghai Ranking’s Global Ranking of Academic Subjects 2021 gepubliceerd.

14 juli 2021

Zwerm autonome kleine drones kan gaslekken lokaliseren

Onderzoekers van de TU Delft, de Universiteit van Barcelona en Harvard University hebben nu voor het eerst een zwerm kleine drones ontwikkeld die autonoom gasbronnen kunnen detecteren.

01 juli 2021

Eerste Nederlandse militaire nanosatelliet gelanceerd

Op 30 juni is de eerste Nederlandse militaire nanosatelliet gelanceerd vanuit de Mojavewoestijn in de Verenigde Staten. De nanosatelliet BRIK II werd door het bedrijf Virgin Orbit in een baan om de aarde gebracht.

24 juni 2021

Snellere en radicalere innovatie essentieel voor klimaatneutrale luchtvaart in 2050

In NRC van 23 juni 2021 staat een artikel met de titel ‘De luchtvaart kan zich niet uit de klimaatcrisis innoveren’. Het stuk is geschreven naar aanleiding van een factsheet en presentatie die twee wetenschappers met de Tweede Kamer hebben gedeeld. De wetenschappers schetsen een eerlijk beeld, maar de conclusie die de journalist vervolgens trekt delen we niet. Integendeel. Met snellere en radicalere innovatie kan de luchtvaart in 2050 klimaatneutraal zijn.

16 juni 2021

Lunar Zebro en TNO bundelen krachten om de weg naar de maan te effenen

15 juni 2021

TU Delft opent eerste openbare kennisbank voor conditievoorspelling vliegtuigconstructie

Een intensieve tweejarige testcampagne op luchtvaart-composietmaterialen bij de Faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft en bij de Universiteit van Patras (GR) heeft geresulteerd in een unieke kennisbank voor het monitoren van de gezondheid van deze materialen.

11 juni 2021

EnVision wordt ESA's nieuwe missie naar Venus

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft de Venus-satelliet EnVision geselecteerd als vijfde medium-class missie binnen haar Cosmic Vision programma. Daarmee begint een nieuw tijdperk van onderzoek naar Venus—NASA kondigde vorige week al twee nieuwe missies aan naar onze zusterplaneet. SRON en TU Delft zijn onderdeel van het EnVision-consortium.

08 juni 2021

Nieuw Center of Excellence in AI for Structures

Onlangs is het Center of Excellence in Artificial Intelligence for Structures opgericht aan de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek.