Delft Student Esports Association

DSEA is een studenten esports vereniging met als doel een sociaal netwerk creƫren voor mensen die een passie hebben voor games en esports.

DSEA is opgericht in 2015 en is daarmee de oudste studenten esports vereniging in Nederland. 

Het doel van DSEA is om de wereld van esports bekendheid te geven in de Nederlandse samenleving, met name de competitieve en sociale aspecten. Om dit te bereiken zetten we een sociaal netwerk op voor mensen die, zoals wij, de passie delen voor games en esports.

Elk jaar organiseert DSEA ook verscheidene evenementen voor onze leden: 

Toernooien

DSEA organiseert ten minste twee toernooien en/of competities voor onze flagship games, zoals League of Legends, Counter-strike en Smash. 

Verder proberen we ook toernooien te organiseren voor andere populaire games, zoals Overwatch en Rocket League. 

LAN Parties

Elke week is er een LAN-party bij de sport&cultuur centrum X in de Theaterhal. Tijdens deze LANs zijn alle leden welkom om samen een aantal casual of competitieve games te spelen en de wekelijkse Smash toernooi vindt dan ook tegelijk plaatst. Verder zijn er altijd mensen die bordspellen spelen en ook mensen waar je gezellig mee kan praten en drinken. 

Viewing Parties

We organiseren ook viewing parties for populaire games! In de laatste paar Jaren hadden we viewing parties georganiseerd voor grote toernooien voor CS:GO en de League of Legends Worlds Finals. Elk jaar komen er veel mensen om samen te kijken en was elk keer ontzettend gezellig en een succes!

Offline Evenementen

Naast toernooien en viewing parties, biedt DSEA 4 keer per jaar offline evenementen waar leden eraan kan deelnemen. De offline evenementen zijn bijvoorbeeld meedoen aan een escaperoom of samen bowlen. Met deze evenementen leer je je medeleden nog beter kennen en het allerbelangrijkst is dat het ook altijd gezellig en leuk is!

Delft Student Esports Association

Type
International/Fraternity/Culture/Sport

Target audience
Bachelor/Master/PhD/PD Eng

Projects

LEC Spring Finals

In 2019 toen de LEC Spring Finals plaatsvond in Ahoy Rotterdam, kon DSEA eraan deelnemen als vrijwilligers voor het evenement! Voor 2 dagen lang konden we meehelpen aan het evenement en konden we onze favoriete spelers en casters ontmoeten. Als kers op de taart mochten we zelfs een gamepje spelen op de stage!

Rotterdam Games Weekend

Net zoals de LEC evenement, kon de leden van DSEA ook zich inschrijven als vrijwilligers voor de Rotterdam Games Weekend! Waar ook de bekende DreamHack Rotterdam ook plaatsvond.
Tijdens deze fantastische weekend konden de vrijwilligers gezellig meehelpen en heleboel leuke activiteiten beleven zoals live kijken naar de Open Championship van Counter-Strike: Global Offensive!