D.S.R.V. Laga

D.S.R.V. “LAGA” koppelt studenten aan de roeisport en laat studenten zichzelf ontwikkelen in zowel de sport als op sociaal niveau.

Laga is één van de meest toonaangevende studentenroeiverenigingen in Nederland. De vereniging is ca. 770 leden rijk en is de laatste jaren hard gegroeid. Laga is de op één na oudste studentenroeivereniging van Nederland en kent een lange geschiedenis met vele successen.

Bij Laga staat hard roeien centraal en streven we naar de hoogst haalbare prestatie. Laga kent als één van de oudste roeiverenigingen van Nederland een rijk verleden. In 1900 werd in Parijs de eerste Olympische Gouden medaille voor de Nederlandse sportwereld behaald door een Laga-ploeg. Laga haar ambitie om de best mogelijke prestatie neer te zetten uit zich op verschillende niveaus. Van het winnen van de competitiebokalen tot medailles op de Wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen.

Sinds 1926 is de vereniging gevestigd in een prachtig gebouw aan de Schie. Het botenhuis is de allereerste in zijn soort in Nederland en werd ontworpen door ir. L.C. Kalff (tevens Oud-Lagaaier) in de stijl van de Amsterdamse School. In 2000 is het pand uitgeroepen tot rijksmonument.

Naast hard roeien, staat Laga voor innovatieve en goed georganiseerde evenementen en activiteiten. Hiervan zijn twee wedstrijden en het jaarlijkse Jeugdroeikamp de grootste:

  • De EY-Parthenon Ringvaart Regatta: jaarlijkse roeimarathon van 100 kilometer over de Ringvaart in de Randstad.
  • De Raceroei Regatta: sinds 2012 een jaarlijkse twee-kilometer wedstrijd op wedstrijdroeiniveau met focus op nationale top, op de Willem-Alexanderbaan.
  • Laga’s Jeugdroeikamp: elke zomer georganiseerd te Naarden-vesting, om de jeugd van 9 tot 17 jaar te leren roeien.

D.S.R.V. “LAGA” laat studenten groeien, zichzelf ontwikkelen en uitdagen. De combinatie van hard roeien, sociale evenementen en commissies laat studenten zichzelf optimaal ontwikkelen binnen de vereniging

/* */