SWV Plankenkoorts

Plankenkoorts (PK) is een windsurfvereniging uit Delft en Leiden. We hebben drie bussen, een stalling en een windsurfcentrum.

Bussen + stalling
Zodra het waait of er golven zijn moet er zo snel mogelijk gesurft kunnen worden. Daarom heeft PK drie grote bussen en een windsurfstalling naast elkaar, midden in de TU-wijk in Delft. Via de website wordt afgesproken om te gaan surfen, iedereen komt naar de stalling en er kan meteen worden vertrokken. Als lid kun je voor €20,- per jaar je surfset stallen en goedkoop met de bus rijden.

Trippen
De bussen zijn tegelijkertijd ideale tripmobielen om mee op vakantie te gaan. Achterin kun je slapen waardoor je goedkoop en vaak op surftrip kan. In een jaar wordt er in totaal zo’n 100.000 kilometer gereden, onder andere naar Frankrijk, Denemarken en Marokko. Waar je maar naartoe wilt dus!

Windsurfcentrum
Voor beginners en iets gevorderden is er het windsurfcentrum aan het Valkenburgsemeer in Leiden. Hier kun je als lid gratis les krijgen en van windsurfmateriaal gebruik maken. Alles is aanwezig om te surfen en het materiaal is modern en nieuw, als je wilt leren windsurfen is hier alles wat je nodig hebt! Op deze manier kun je als beginner eerst kijken of je windsurfen leuk vindt voordat je spullen gaat kopen (wat trouwens ook erg goedkoop kan via Plankenkoorts!).

Evenementen/activiteiten
Door het jaar heen worden er activiteiten en evenementen georganiseerd. Bijvoorbeeld de ‘battle of the generations’ waarbij de oude en nieuwe garde van Plankenkoorts het tegen elkaar opnemen in een surfwedstrijd. Daarnaast kun je elke donderdag een biertje drinken in de Kurk in Delft en worden er een paar dikke feesten gegeven per jaar.

Lid worden?
Lid worden kan voor 85 euro per jaar. Hiervoor kun je goedkoop in de bussen rijden, gratis beginnersmateriaal gebruiken en gratis les nemen op het windsurfcentrum. Voor vragen kun je mailen naar de secretaris. Tot ziens bij PK of op het water!

SWV Plankenkoorts

Type
Sport

Target audience
Bachelor/Master/PhD

Projects

Battle of the Generations

De Battle of the Generations is een windsurfwedstrijd georganiseerd door S.W.V. Plankenkoorts. Deze wedstrijd zal doorgaan als er in Scheveningen minimaal windkracht 7 staat uit ZZW richting, en minimaal 2 meter hoge golven.

Lustrum 8 Drift

40 jaar geleden hebben een aantal absolute surfbazen Plankenkoorts opgezet. Om te vieren dat we nu al 4 decenia met zijn allen radicaal surfen, de wereld onveilig maken op epische trips, en mooie herinneringen maken op chill-dagen en feestjes, worden er komend jaar extra veel vette activiteiten georganiseerd. Wat kun je verwachten? Onder andere een XXL-Uber VB dag (chillen en surfen aan het Valkenburgse meer, maar dan net ietsje beter dan normaal), een gigantische knalfuif op een leipe locatie (t.b.a.), vette merch en niet te vergeten de meerdaagse lustrumtrip naar een mooie spot in Europa! Meer informatie vindt je op de lustrumwebsite: http://lustrum.plankenkoorts.com. Bij zijn is meemaken!