Speciaal voor scholen heeft het WaterLab extra lesmateriaal en informatie op een rijtje gezet, zodat je makkelijk met een klas aan de slag kunt. We willen je vragen om je school of klas op te geven via waterlab-sc@tudelft.nl. Geef daarbij de volgende gegevens door:

  • Contact e-mailadres
  • Voor- en achternaam contactpersoon
  • Welke groep (project is met name geschikt voor de groepen 7&8 en plusklassen)
  • Of je een projectkist wilt lenen (indien beschikbaar) of dat je het onderzoek met eigen materialen gaat doen *

Terugkoppeling van data

Om concrete resultaten te krijgen, hebben we veel data nodig over een langere tijd. Echte resultaten laten dus nog even op zich wachten. Wel kun je de data van jouw klas vergelijken met andere punten op de kaart.

Omdat je je met de klas hebt ingeschreven, word je door ons op de hoogte gehouden van de resultaten van het onderzoek en hoe en waar deze ingezet gaan worden.

Verder met groen en water?

Wil je in de klas nog meer aan de slag met vergroening, klimaat en water? Er zijn verschillende initiatieven waar je terecht kunt voor meer informatie. Daarbij kun je ook denken aan excursies, maar bijvoorbeeld ook het aanvragen van subsidie om (een deel van) het schoolplein te vergroenen. Let op dat de meeste excursies en workshops extra kosten met zich meebrengen. Hieronder hebben we al enkele mogelijkheden en ideeën op een rijtje gezet.

Gastlessen

Excursies

Lespakket

Hoogheemraadschap Delfland heeft online lespakket over water en klimaat ontwikkelt op www.waterklimaatles.nl.


* Het Science Centre Delft heeft speciale projectkisten ontwikkeld waarin vrijwel alles zit wat je nodig hebt om met ongeveer 28 ‘onderzoekers’ aan de slag te gaan. Wil je een projectkist lenen? Stuur dan een mailtje naar waterlab-sc@tudelft.nl. Je kunt één of meerdere kisten lenen voor een periode van  twee weken (afhankelijk van de beschikbaarheid). Deze kunnen opgehaald en teruggebracht worden bij het Science Centre Delft. 

** Voorwaarde voor een gastles is dat de school bezig is met een water gerelateerd project, waar de gastles een aanvulling op is.

/* */