Faculteit Techniek, Bestuur en Management

TBM in de media


rss
20 september 2017

Bert van Wee op Radio 1 over Korting voor treinreizen buiten de spits, goed idee?

De NS is deze week met een nieuwe proef gestart om reizigers aan te sporen de zogenaamde hyperspits tussen 07:30 en 08:30 uur te mijden. Daarom krijgen 21.000 houders van een Altijd Voordeel-abonnement korting als ze buiten de hyperspits reizen. Volgens Bert van Wee, hoogleraar Transportbeleid aan de TU Delft, is deze proef een goed initiatief. 'Prijsprikkels werken in het autoverkeer, maar dat is nog niet onderzocht bij treinen.' Hij ziet geen heil in 'gruwelijk dure investeringen'. 'Met meer treinen en meer rails investeren we alleen maar in een korte periode'. Buiten de spits zijn die extra treinen leeg.

20 september 2017

Stephan Lukosch op NOS.nl over Camera's op telefoons

Van selfies tot vakantiefoto's en filmpjes die meer dan ooit van je leven vastleggen. De camera op onze smartphones zijn steeds beter en belangrijker geworden. Maar ze worden ook in een rap tempo slimmer en krijgen daardoor andere taken. Ze zijn nodig bij gezichtsherkenning en augmented reality (AR).

12 september 2017

Zofia Lukszo op topvrouwatwork.nl: Een auto als energiecentrale

Een auto die een elektriciteitscentrale vervangt. Het klinkt als het ene kwaad verruilen voor het andere. Maar wat nu als die auto een schone waterstofauto is en de elektriciteit die hij opwekt groen en duurzaam? Dan krijg je een verschuiving in de gedachtegang die we al sinds de komst van de T-Ford honderd jaar geleden aanhouden.

Projects