Faculteit Techniek, Bestuur en Management

TBM in de media


08 november 2018

Bert van Wee in diverse media over files en rekeningrijden

Niet eerder verreden de Nederlanders zo veel kilometers op de weg als vorig jaar: maar liefst 147 miljard, een stijging van bijna 12 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. 'De economie trekt weer aan, er zijn meer mensen aan het werk', zegt hoogleraar Transportbeleid Bert van Wee van de TU Delft. Goedkoper openbaar vervoer om het fileprobleem op te lossen, vindt Van Wee een peperdure maatregel, hij ziet alleen oplossingen in de kilometerheffing.

07 november 2018

Virginia Dignum en Aimee van Wynsberghe in Financieele Dagblad over kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie bepaalt de prijs voor een vlucht of hotelkamer, kent gemeentelijke uitkeringen toe en scant cv's bij sollicitaties. Om te voorkomen dat bedrijven algoritmes puur voor commerciële doeleinden kapen, hebben drie vrouwen Allai Nederland (Dutch Alliance for Artificial Intelligence) opgericht: Virginia Dignum, Catelijne Muller, Aimee van Wynsberghe. Ze adviseren alle drie al de Europese Commissie over verantwoorde ontwikkeling en gebruik van kunstmatige intelligentie (KI).

07 november 2018

Jos Blank in Volkskrant over hoeveel kost een basisschoolleerling?

Grofweg 6.700 euro trekt de Rijksoverheid jaarlijks uit voor elke basisschoolleerling. Dat geld komt niet allemaal in de klas terecht. Waar blijft het dan? Jos Blank, hoogleraar productiviteit van de publieke sector aan de Erasmus Universiteit en onderzoeker bij TU Delft, reageert op een onderzoek over de complexiteit van financiële stromen in het onderwijs en de daarmee veronderstelde ondoelmatigheden.

Projecten