Faculteit Techniek, Bestuur en Management

TBM in de media


15 februari 2018

Aad Correljé op BNR Nieuwsradio over Aardgas

Het Duitse energiebedrijf EWE stopt twee jaar eerder met het importeren van gas uit Groningen. De snellere afbouw kan Groningen in de loop van volgend jaar al 1,7 miljard kuub gas per jaar schelen. Energiedeskundige Aad Correljé van de TU Delft zegt dat landen als Duitsland en Frankrijk al langer anticiperen op een verminderde gasproductie in Groningen.

13 februari 2018

Bert van Wee op NOS.nl over 50 jaar metro

Precies vijftig jaar na de eerste rit in de Maasstad bestaat het metronet in Nederland uit maar 120 kilometer spoor. Ter vergelijking: de Londense ondergrondse is in totaal 408 kilometer lang en onder Parijs ligt 215 kilometer aan metrolijnen. Volgens Bert van Wee, hoogleraar Transportbeleid aan de TU Delft, zijn hier twee belangrijke redenen voor. "Ten eerste zijn onze stedelijke gebieden niet groot genoeg en de auto heeft, mede dankzij een goed snelwegennet, een goede concurrentiepositie. Ten tweede is de fiets een grote concurrent van het stedelijk openbaar vervoer. Door deze twee redenen zijn de kosten al snel hoger dan de baten. Het is niet rendabel."

13 februari 2018

Bert van Wee in het AD over kosten van trams Uithoflijn

Er zijn nu nog geen aanwijzingen voor, maar de Utrechtse verkeerswethouder benoemde het wel toen gemeenteraadsleden haar vorige maand vroegen naar de mogelijkheid dat er nog meer geld bij de Uithoflijn moet dan de 84 miljoen die het project eind vorige maand tekortkwam. Bert van Wee, hoogleraar Transportbeleid en verbonden aan TU Delft waarschuwt voor het verder oplopen van de kosten. ,,De vraag is of het hierbij blijft. We zien vaker de kosten in stappen oplopen."

Projecten