Afro Dance Styles bestaat uit energieke en krachtige dansstijlen die zijn ontstaan in Afrika. De dansstijl is afgeleid van de Kuduro; een dansstijl uit Angola die ontstond in een periode van oorlog, waardoor het een vrij ‘harde’ stijl is. Naast elementen uit de Kuduro heeft Afro House een wat zachtere, vrolijke kant. Deze invloeden komen onder andere van de Pantsula; een Zuid-Afrikaanse dansstijl die werd ontdekt door Angolese jongeren die gingen rondreizen. Zij gaven de gemixte dansstijl vorm die we nu kennen als Afro House.

Tijdens deze lessen zal je kennismaken met diverse Afrikaanse stijlen, zoals ndombolo, afrohouse, kuduro, azonto etc. Je zult diverse basisstappen leren die ook zullen worden toegepast in choreo's. Alles wordt gedanst op Afrikaanse popmuziek en hierdoor waan je jezelf even op het Afrikaanse continent. 

Rooster & inschrijven

Docent

Charlene Simaika

Charlene is een professionele danseres uit Zuid-Afrika, momenteel woonachtig in Nederland. Ze is gepassioneerd door dansen en het verspreiden van good vibes. Als ze niet lesgeeft, treedt ze op tijdens shows als achtergronddanseres voor verschillende artiesten of treedt ze op met haar groep FROM AFRICA WITH LOVE. Haar lessen nemen je mee op een warme reis naar Afrika met levendige Afro beats en energieke bewegingen. Haar motto is dans verenigt mensen en opent de deur voor sociale ontwikkeling. Dansen is vrijheid.