Boksen is een intensiteitsport waarin je in een korte tijd heel veel energie gebruikt. Tijdens wedstrijden duurt een ronde maar 2 of 3 minuten. De coördinatie van handen, voeten en ogen zijn belangrijk, maar ook mentaal ben je druk bezig om in een fractie van een seconde een keuze te maken. Blijven kijken is belangrijk zodat je je tegenstander kan lezen en kan voorspellen wat hij/zij/hen gaat doen. Bij een officiële wedstrijd proberen de boksers punten te scoren door elkaar op de juiste trefvlakken te raken. Hiervoor zijn 3 juryleden nodig die met het ‘10-points must system’ bepalen wie de winner van de wedstrijd wordt.

De boks training begint met een warm-up en een conditioneel gedeelte. Hierna gaan de handschoenen aan. Hierbij boks je in tweetallen en werk je aan de boks techniek. Ieder kwartaal wordt een lespakket aangeboden waarin de volgende onderwerpen aan bod komen: basishouding, directe stoten, hoeken, stap stoot, ontwijken, duiken, uppercut, voetenwerk, doorstappen, schijnbewegingen, lever-, mildstoot, boksstijlen, kijken en lichaam & geest. De lessen bouwen op elkaar voort, al kun je zonder enige ervaring bij iedere les aansluiten. Vrijwel altijd wordt er afgesloten met sparren om de zojuist geleerde technieken in de praktijk te testen.

Rooster & inschrijven

Gijs Groote

In 2012 is hij begonnen met boksen, Gijs volgde elke vechtsport die in zijn agenda paste waaronder boksen, kickboksen, taekwondo en thaiboksen. Vanaf 2018 is hij les gaan geven bij verenigingen, na het behalen van een boksfitnessinstructeur diploma van de Nederlandse boksbond is hij les gaan geven bij X.
Gijs geeft je tips voor techniek en zorgt voor motivatie om tot het uiterste te gaan.