Capoeira is een Afro-Braziliaanse vechtkunst die is ontstaan in Brazilië. De vechtkunst is een tegenreactie van Afrikaanse slaven op de onderdrukking van Portugese koloniale overheersers. De vechtkunst bevat elementen als dans, acrobatiek en muziek. Deze elementen werd gebruikt om de nieuwe vechtkunst te maskeren, want elke vorm van vechtkunst was verboden. In de jaren na de koloniale overheersing heeft de Capoeira zich verder ontwikkeld en zijn er verschillende stijlen ontstaan; de ‘Angola’, ‘Benguela’ en ‘Sao Bento Grande’. Elke stijl wordt nog steeds uitgeoefend op het ritme van Afro-Braziliaanse snaar- en slaginstrumenten.

Tijdens het ticketuur Capoeira maak je kennis met de complexe en dynamische bewegingen, die je in samenspel met andere capoeiristas uitoefent. Je staat stil bij de techniek en de verschillende bewegingen. Je conditie en techniek - en daarmee ook je reactie- en coördinatievermogen - zullen op de proef worden gesteld. De berimbau, een typisch Afro-Braziliaans instrument, geeft het ritme aan. Je leert de verschillende ritmes herkennen en ‘spelen’. Bijkomstig voordeel is dat je de basisritmes van de berimbau leert kennen en zelfs wat woorden Portugees leert. 

Rooster & inschrijven

Docent

Shely Santana dos Santos

Shely beoefent Capoeira al sinds hij acht jaar oud is. Sinds 2007 geeft hij ook Capoeira-les, tot 2013 deed hij dit in Argentinië. Daarnaast is hij in 2004 begonnen als kickbokser, zijn eerste professionele gevecht was in 2009.

Prijs

Je hebt een X-abonnement nodig om je in te kunnen schrijven voor dit ticketuur.

Bekijk het prijsoverzicht

Praktische informatie

Alle niveaus
Ticketuur
Draag comfortabele sportkleding. Korte broekjes of rokjes worden afgeraden. Capoeira wordt uitgeoefend op blote voeten, je hebt dus geen schoenen nodig.