De contrabas is een belangrijk instrument in jazz en klassieke muziek. Daarnaast zie je de contrabas ook regelmatig in blues, Americana en country formaties. De contrabas treedt op als brug tussen het ritme en de melodie en is essentieel voor elke jazzband, groot of klein. Een goede contrabasspeler kan veel verschillende stijlen spelen en heeft een brede kennis van verschillende muziekstijlen en de bijbehorende swingende ritmes. De contrabas heeft ook binnen de klassieke romantische en barokmuziek een belangrijke functie en kwam voort uit de viola de gamba (een 6- of 7-snarig strijkinstrument).

De privécursus is voor iedereen geschikt, ongeacht of je beginnend of (ver)gevorderd bent. Je hebt de ruimte om je eigen leertempo te volgen en te onderzoeken waar jouw uitdagingen liggen. De inhoud van de cursus wordt aangepast op jouw niveau en leerdoelen.

In de lessen kun je werken aan het beheersen en verbeteren van basistechnieken, evenals ritmes, lopende baslijnen en swingende grooves. Je kan ook leren strijken met zowel een Franse als een Duitse stok. Met behulp van verschillende oefeningen, begeleidende muziek en ander materiaal ga je aan de slag om jouw persoonlijke leerdoelen te bereiken. Het is mogelijk om je eigen muziek mee te nemen, zodat je de stijl van jouw voorkeur kunt oefenen, zo ook klassiek.

Rooster & inschrijven

Docent

Boris Oud

Boris speelt sinds zijn tienertijd basgitaar en contrabas, toen al in verschillende bands. In 2011 is Boris afgestudeerd aan het conservatorium te Rotterdam waar hij basgitaar en contrabas studeerde in de richting jazzbachelor met een minor in muziekeducatie. Na zijn studie continueerde hij het spelen in bands, maar dan op professioneler niveau, als bassist in verschillende muziekgroepen op zowel basgitaar als contrabas. Zo was Boris actief als sessiebassist bij feesten- en partijenbands op bedrijfsevenementen e.d., deed hij studiowerk (o.a. Eefje de Visser), tv-optredens en speelde hij bij verschillende jazzcombo’s in het binnen- en buitenland. Hij is nog altijd een veelgevraagd bassist in de jazz, funk, wereldmuziek, kleinkunst, pop en rockscene (o.a. Leif de Leeuwband en Sem Jansen). Naast een carrière als uitvoerend muzikant is hij ruim 20 jaar actief als privéleraar.