Core stability is een training waarin je de grote spiergroepen, je rug- en buikspieren, in de romp versterkt met behulp van verschillende oefeningen. Deze spieren staan ook bekend als de 'core' en vormen een sterke basis voor je lichaam waar alle andere spieren op kunnen bouwen. Core stability biedt een uitgebreid trainingsprogramma om deze spieren te versterken, helpt je blessures voorkomen en verbetert je sportieve prestaties.

De lessen Core stability draaien om het trainen van je core, maar ook de benen en armen worden niet vergeten. De les begint met een warming-up, die voornamelijk bestaat uit diverse varianten van lunges. Eenmaal warm, begin je aan twee à drie blokken van 6 en 12 minuten waarin je diverse rug- en buikspieren afwisselt met been- (zoals sprongoefeningen) en armoefeningen (bijvoorbeeld opdrukoefeningen). De meeste oefeningen duren tussen de 45 en 60 seconden. De les eindigt met een coolingdown. 

Rooster & inschrijven

Docent

Henri Lemmens

Henri studeerde aan de TU Delft en behaalde zijn certificaat tot spinninginstructeur. Inmiddels is hij al geruime tijd werkzaam als instructeur in de disciplines Spinning, High-Intensity Training (HIIT), Fitness en Core Stability bij X.