De Salsa is een dansstijl die voortkomt uit Cubaanse dansstijlen, zoals de Son, de Mambo en de Chachacha. Het is een snelle dansstijl die vaak op opzwepende muziek wordt gedanst. Word jij de koning of koningin op het volgende salsafeest?

Beginnerscursus I:

Tijdens de beginnerscursus leer je de basis van Salsa en de eerste figuren. Je danst met een partner en leert te leiden en te volgen. Je gaat aan de slag met de basispassen met de voeten en leert daarnaast enkele figuren met je armen. Je probeert hierbij het ritme van de Salsamuziek aan te voelen. Na deze cursus kun je de dansvloer op tijdens salsafeestjes om met andere mensen te dansen.

 

Beginnerscursus II:

In deze cursus worden meer basispassen en figuren aangeleerd die later, in hogere levels, de bouwstenen vormen voor uitdagende combinaties. Tijdens de cursus ga je aan de slag met voetenwerk (of shines), waarmee je afzonderlijk van elkaar op de muziek kan dansen, en partnerwerk, waar je beter leert leiden en volgen. Het is een vervolg op de Salsa beginnerscursus I, waar je de basis van salsa leert. Daarom wordt het aangeraden om eerst de beginnerscursus I te volgen, maar natuurlijk is iedereen welkom!

Rooster & inschrijven

Docent

Raimbard Merkies

Raimbard studeert momenteel MSc. Werktuigbouwkunde aan de TU Delft. Hij danst al meer dan een 10 jaar salsa. Raimbard heeft gewerkt met gerenommeerde Latin choreografen en heeft opgetreden op diverse nationale en internationale salsa evenementen. Naast salsa danst hij ook andere Latin dansen, zoals bachata en merengue.

Sinds een aantal jaren geeft Raimbard ook salsalessen. In zijn lessen richt hij zich vooral op een goede basis, de juiste techniek en natuurlijk plezier. Zie je op de dansvloer!