Houd jij van fietsen, maar wil je niet afhankelijk zijn van het Nederlandse weer? Dan is spinning iets voor jou! Tijdens deze intensieve workout, draait het om conditie opbouwen en vet verbranden. Op een stationaire fiets met vliegwiel wisselen belasting en verschillende zit- en stahoudingen zich af waardoor jouw hart, longen en beenspieren worden getraind.

Je kunt bijna dagelijks deelnemen aan een les Spinning. In verschillende tempi neem je sta- en zithoudingen aan terwijl je fietst op opzwepende muziek. Deze afwisseling zorgt voor een positief trainingseffect op je hart, longen, beenspieren en stofwisseling. Doordat je zelf de weerstand kunt aanpassen, kun je zelf bepalen hoe zwaar je het jezelf maakt. Spinning is een ideale training als je in relatief korte tijd je conditie wilt opbouwen of vet wilt verbranden. 

Rooster & inschrijven

Docent

Henri Lemmens

Henri studeerde aan de TU Delft en behaalde zijn certificaat tot spinninginstructeur. Inmiddels is hij al geruime tijd werkzaam als instructeur in de disciplines Spinning, High-Intensity Training (HIIT), Fitness en Core Stability bij X.

Jan van Laren

Jan behaalde in 2005 zijn certificaat voor indoor cycling en sindsdien is hij werkzaam bij X. Hij is fitnessinstructeur en geeft meerdere groepslessen. In 2009 behaalde hij zijn Fit!vak fitness trainer A diploma.

Olga Uchitel

Olga begon haar gezondheid en wellness carrière als een groepsinstructrice bij YMCA in Silicon Valley in California. Later is ze ook gaan werken als Spinning Instructrice. Haar lessen zijn opgebouwd om een outdoor fietstraining te simuleren waarbij ze focust op de juiste vorm, hoe je het meest efficiënt je fitnessdoel kan bereiken en motiveert je om nieuwe doelen te stellen. 

Nuno Pereira

Nuno heeft 25 jaar aan ervaring als spinning trainer, hierbij geeft hij spinning lessen waarbij je conditie en fysiek getest worden, maar je ook mentaal uitgedaagd zal worden. Zo zul je na iedere les weer een betere en sterkere versie van jezelf zijn!
Op maandag legt Nuno de nadruk op aerobic capaciteiten en andere basisvaardigheden zoals kracht ontwikkelen. Deze les is geweldig als je weinig ervaring hebt met spinning. Op woensdag richt hij zich op anaerobe inspanning, spieruithoudingsvermogen en kracht. Dit zijn geavanceerde vaardigheden voor succesvolle multisport training en wedstrijden. Op vrijdag houdt Nuno ervan om een klein feestje te bouwen en je progressie op de proef te stellen!

Dayenne Sanders

Ze studeerde Psychologie in Maastricht (BSc) en Groningen (MSc) en heeft vele jaren ervaring in sportscholen, waar ze lessen geeft zoals Body Combat, Body Balance, circuittraining, yoga, Body Pump, Spinning, HIIT en boksen. Ze is energiek en motiverend. Haar lessen geven iedereen het gevoel dat ze erbij horen en ze iets kunnen bereiken op hun eigen niveau. En muziek maakt de les!

Thaniëlle Ignacia

Thaniëlle volgde verschillende sportgerelateerde opleidingen: in 2008 RPM-opleiding, in 2010 een zumbaopleiding en in 2015 de Grit-opleiding afgerond. Sinds 2008 is ze werkzaam als docent bij verschillende sportscholen. Vanaf september 2017 werkt ze bij X. Tijdens het lesgeven besteedt Thaniëlle veel aandacht aan de juiste techniek. Daarnaast vindt ze het belangrijk om de beleving van het fietsen over te brengen.

Prijs

Je hebt een X-abonnement nodig om je in te kunnen schrijven voor dit ticketuur.

Bekijk het prijsoverzicht

Praktische informatie

Alle niveaus
Ticketuur
Neem een handdoek en bidon/waterfles mee naar de les. Het gebruik van een hartslagmeter is aangeraden, maar niet verplicht om deel te kunnen nemen. De spinningfietsen zijn geschikt voor het gebruik van SPD-schoenen, maar je kunt ook gewone zaalschoenen aantrekken.
Als dit de eerste keer spinning voor je is, breng de docent bij binnenkomst hier dan even van op de hoogte.