Teken- en schilderkunst behoren tot de oudste kunstuitingen die we kennen. Tekenen en schilderen biedt ruimte voor persoonlijke expressie en stimuleren je creativiteit. Je hoeft hier écht geen talent voor te hebben, iedereen heeft dit in zich en kan dit ontwikkelen door gewoonweg te oefenen! 

Tijdens de cursus Tekenen & Schilderen: Basis, leer je de verschillende teken- en schildertechnieken die gerelateerd zijn aan diverse kunststromingen, zoals het impressionisme, surrealisme en expressionisme. Daarnaast krijg je de vrijheid om te experimenteren met allerlei materialen, zoals acrylverf, ecoline, inkt, houtskool en potlood. Aan het einde van de cursus heb je geleerd hoe je met deze verschillende materialen kunt werken en weet je meer over de theoretische en praktische vaardigheden, zoals compositie, kleur en expressie in je schilderij of tekening.

Rooster & inschrijven

Docent

Jeroen Graus

Jeroen studeerde schilderen en videokunst aan de Koninklijke academie van beeldende kunst in Den Haag. Daarnaast is hij opgeleid tot docent Beeldende vorming aan de Willem de Kooning Academie. Inmiddels is hij al geruime tijd werkzaam als docent.

www.thefundament.org 

De Open Studio Teken & Schilderen is vrij toegankelijk met een X-abonnement. Het enige wat je vooraf moet doen is je inschrijven. 

Tijdens de Open Studio Tekenen & Schilderen kun je gebruik maken van ezels, kwasten en mengpanelen. Daarnaast zijn potloden, houtskool, verf, ecoline, Indische inkt en (waterverf)papier beschikbaar voor aankoop.

Ben je benieuwd wat er ieder weekend gebeurt in het Open Studio: Beeldende Kunst? Word lid van de Facebook-groep.

Rooster & inschrijven

Prijs

De Open Studio: Beeldende Kunst en evenementen vallen binnen het X-abonnement.

Bekijk het prijsoverzicht

Praktische informatie

Ervaring benodigd
Assistenten beschikbaar
Reserveer vooraf, de dag ervoor vanaf 13:00 uur
Vrijdag van 18:00 tot 23:00 en zaterdag van 12:00 tot 18:00