Improvisatietheater draait om spontaniteit. Alles wat ten tonele wordt gebracht is niet een vertaling van een script, maar wordt ter plekke gecreëerd door de acteurs.  In deze theatervorm, vaak komedie, brengen de spelers scenes en/of verhalen op basis van één of meerdere suggesties. Improvisatietheater bestaat niet alleen als zelfstandige kunstvorm, maar wordt ook gebruikt om acteurs voor film-, televisie- en toneelproducties te trainen.

Delft Improv Group (DIG) verzorgt in samenwerking met X theater improvisatiesessies. Je kunt je eerste twee trainingen meedoen zonder lid te worden. Dit geeft je de kans om te kijken of improvisatie iets voor je is. Als je daarna verder wil, is een lidmaatschap bij de vereniging verplicht.

De sessies zijn geheel Engelstalig en worden elke donderdag gehouden van 19:00 - 21:30 in Rhythm. Tijdens de training komen de fundamentele regels van improvisatie aan de orde. Zodat de beginners ze leren kennen, maar ook om ervoor te zorgen dat de meer ervaren leden ze uit hun hoofd kennen. De beste manier om beter te worden in improvisatie is door te oefenen, want oefening baart kunst. En dat is precies waar deze sessies voor zijn bedoeld!

DIG biedt je de mogelijkheid om te improviseren in een internationale omgeving, met leden met geheel verschillende achtergronden en niveaus. De groep treedt bovendien ongeveer twee keer per drie maanden op, zodat je voldoende mogelijkheden krijgt om voor publiek te spelen.

Heb je nog vragen? Bezoek dan de website van Delft Improv of stuur een email naar info@delftimprov.com.

 

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement

Praktische informatie

Alle niveaus
Besloten training
Je hebt een lidmaatschap van de vereniging nodig
Draag comfortabele kleding en neem een flesje water mee