Onderwijs en PWE

Nieuws - 27 mei 2020 - Webredactie

Er wordt veel onderzoek gedaan om PWE door te ontwikkelen en de methode wordt toegepast door verschillende overheden. Daarnaast speelt PWE een steeds grotere rol in het onderwijs. Afstudeerders van verschillende faculteiten gebruiken PWE als methode in hun afstudeeronderzoek. Ons team begeleidt verschillende afstudeertrajecten en probeert projecten te koppelen aan urgente wetenschappelijke en maatschappelijke onderzoeksvragen. Om ervoor te zorgen dat studenten van elkaar kunnen leren organiseren wij een maandelijkse thesis cirkel voor afstudeerders, waarin studenten feedback geven op elkaars afstudeerprojecten en tips of bevindingen delen. Of een student nu ge├»nteresseerd is in complexe transportproblemen, de gezondheidszorg, of de energietransitie: PWE heeft veel verschillende toepassingsmogelijkheden. Omdat PWE een nieuwe methode is, bestaan er nog veel empirische vragen over nieuwe toepassingen van PWE. Ook zijn er methodologische vragen over de analyse van de data en de koppeling van de resultaten aan besluitvormingsprocessen.  

Studenten waarderen het gebruik van de PWE-tool voor hun onderzoek, omdat het hen in staat stelt om gemakkelijk een digitale tool toe te passen die gebaseerd is op een al bewezen methode en tastbare resultaten oplevert over de voorkeuren van burgers voor overheidsbeleid. Daarnaast is het uitvoeren van een PWE ook mogelijk binnen het tijdsbestek van een scriptie.

Meer informatie & nieuwsbrief
Sinds kort is alle informatie te vinden op de PWE onderwijspagina. Hier kun je meer te weten komen over beschikbare afstudeerprojecten, afgeronde studentenprojecten en hun resultaten en onze thesis cirkel.

Wilt u op de hoogte blijven over de laatste ontwikkelingen omtrent Participatieve Waarde Evaluatie (PWE), onderzoeksresultaten of wilt u zelf meetesten? Meld u dan aan voor de PWE nieuwsbrief.