Onderwijs

PWE is op verschillende manieren betrokken in het onderwijs van studenten van verschillende faculteiten en universiteiten. Zo begeleiden wij verschillende afstudeerders per jaar en zijn studenten meer dan welkom om een onderzoeksproject bij ons te doen. Ook hebben wij een maandelijkse thesis cirkel voor afstudeerders, waarin studenten feedback geven op elkaars afstudeerprojecten en tips of bevindingen delen. Of je nu geïnteresseerd bent in complexe transportproblemen, de gezondheidszorg, of de energietransitie: PWE heeft veel verschillende toepassingsmogelijkheden.

Studenten waarderen het gebruik van de PWE-tool voor hun onderzoek, omdat het hen in staat stelt om gemakkelijk een digitale tool toe te passen die gebaseerd is op een al bewezen methodologie en tastbare resultaten oplevert over de voorkeuren van burgers over overheidsbeleid. Het uitvoeren van een PWE is ook mogelijk binnen het tijdsbestek van een scriptie. Afhankelijk van hun achtergrond zijn sommige studenten echter geïnteresseerd in het werken met al verzamelde data van eerdere onderzoeken of sluiten zijn aan op al lopende onderzoeken. Anderen richten zich op specifieke vragen zoals de democratische inclusiviteit van de tool of de taalverwerking van de kwalitatieve motivaties. Studenten passen de tool ook toe in nieuwe domeinen, zoals in een samenwerkende omgeving.

Heb je interesse om PWE als afstudeermethode te gebruiken? Of ben je nieuwsgierig welke afstudeerprojecten er tot nu toe gedaan zijn? Op deze pagina kom je meer te weten!