IAWA-beurs 2022 voor Gaia Roncalli

Nieuws - 06 september 2022

De International Aviation Women’s Association (IAWA) reikt ieder jaar een beurs uit aan een vrouwelijke student van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek. Dit jaar gaat de beurs van 5.000 USD naar masterstudent Gaia Roncalli.

Gaia Roncalli doet momenteel haar MSc Aerospace Engineering binnen 'Space Flight' terwijl ze zich specialiseert in technologisch ondernemerschap. In 2021 was ze mede-oprichter van de start-up Ecosmic om het probleem van ruimtepuin aan te pakken en sindsdien pleit ze voor duurzaamheid van de ruimte. In de nabije toekomst wil ze haar reis als ondernemer in de NewSpace-sector voortzetten en tegelijkertijd een mentor zijn voor nieuwe luchtvaart- en ruimtevaartstudenten.

Christine De Gagné, IAWA Scholarship voorzitter: "De toewijding van Gaia aan zowel haar studie als haar ondernemerschap heeft ons echt geïnspireerd en ons laten zien dat zij een echte connectie heeft met IAWA's oproep om te verbinden, te inspireren en te leiden. Dat alles, samen met haar passie voor de luchtvaart, maakt ons trots dat ze binnenkort bij onze branche komt. Namens al onze leden, verwelkomen wij haar bij de IAWA-familie van beursontvangers! Ze heeft een geweldige toekomst voor zich en we zijn blij om haar academische carrière te ondersteunen".